Mini Convertible binnenkort ook elektrisch!

Het is wel nog wachten tot de volgende generatie van de dakloze Brit.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 24 juni 2022
  • Toekomst

Heb je met de zomerse temperaturen zin gekregen om cabrio te rijden? Groot gelijk! Maar als je bij het zoeken naar een dakloos model de voorkeur geeft aan een elektrische aandrijflijn, zou je zoektocht er wel eens snel op kunnen zitten. De elektrische Fiat 500 doet met zijn stoffen dakje wel zijn best, maar een echte cabrio is het niet.

Vanaf 2025

Maar daar komt binnenkort verandering in. Wiesmann komt met een van de pot gerukte Thunderball, Polestar met een 2+2 met wegklapbaar dak en ook MG knoopt elektrisch terug aan met zijn roadsterverleden. Misschien komt de nieuwe Tesla Roadster er zelfs ooit. Maar ook Mini werkt aan een elektrische versie van zijn cabriomodel. Dat heeft BMWblog uit betrouwbare bron vernomen.

De elektrische Mini cabrio komt er niet meer op basis van het huidige model, maar wel op de volgende generatie, die op dit moment nog uitvoerig getest wordt en die zijn onderstel deelt met de BMW iX1. Dat de Mini Convertible ook elektrisch wordt, is niet geheel onlogisch, want Mini wil tegen 2030 volledig elektrisch zijn. En zeg nu zelf: met de haren in de wind rondtoeren met enkel het geluid van de natuur rondom je, heerlijk toch?


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een cabrio? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste cabrio-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Mini.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 49.795
2019
26.488 km