Ook Stellantis gaat voor goedkopere LFP-batterijen

Daarmee wil het zijn elektrische middenklassers betaalbaarder maken.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 28 februari 2023
  • Elektrisch

Het is geen geheim dat elektrische auto’s duurder zijn dan gelijkaardige modellen met een verbrandingsmotor, en dat is grotendeels te danken aan de kost van batterijen. Carlos Tavares, de CEO van de Stellantis-groep, waarschuwde eerder al dat auto’s onbetaalbaar dreigen te worden voor veel mensen. Maar nu komt hij met een oplossing, naast het mogelijk buiten Europa bouwen van een aantal modellen (in India bijvoorbeeld).

We hebben LFP nodig”

Tijdens een toelichting van de financiële resultaten van het Frans-Italiaanse concern kondigde Tavares aan dat de groep LFP-batterijen zou gaan gebruiken voor een aantal modellen om zo te zorgen voor goedkopere middenklassers. Die lithium-ijzerfosfaat batterijen zijn immers goedkoper omdat ze geen gebruik maken van zeldzame materialen als nikkel en mangaan, zoals de NMC-batterijen die de meeste Europese autobouwers nu inbouwen in hun elektrische modellen.

Veel Chinese merken maken nu al gebruik van LFP-batterijen, net als sommige Tesla’s. Ook Ford heeft al aangekondigd dat het voor een aantal modellen de goedkopere batterijchemie gaat gebruiken. “We hebben LFP nodig en we zullen LFP gebruiken, want het is een competitieve manier om betaalbare auto’s te maken voor de middenklasse,” zei Tavares. Wanneer Stellantis LFP-batterijen zal introduceren en van waar die zullen komen, vertelde Tavares er niet bij.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Stellantis.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Land Rover viert 75ste verjaardag van de Defender met Lego

Land Rover viert 75ste verjaardag van de Defender met Lego

En voor deze speciale gelegenheid kan je jezelf een verjaardagscadeau kopen in de vorm van een bouwdoos. De bestellingen worden begin april geopend.

Ferrari Roma gaat uit zijn dak

Ferrari Roma gaat uit zijn dak

De ‘Dolce Vita’ gaat door bij Ferrari, nu ook in open lucht!

D’Ieteren: 75 jaar invoerder van Volkswagen in België

D’Ieteren: 75 jaar invoerder van Volkswagen in België

Op 17 maart 1948 ondertekenen Anciens Établissements D’Ieteren Frères en de Volkswagen-fabriek een invoercontract voor België. Het begin van een lang en spannend avontuur... waarvan nog veel interessante hoofdstukken geschreven zullen worden!

De Mazda MX-30 R-EV in 7 cijfers

De Mazda MX-30 R-EV in 7 cijfers

Met deze nieuwe ‘R-EV’-versie van de MX-30 kondigt Mazda de terugkeer aan van de wankelmotor naar de automarkt. We lichten deze originele insteek uit in 7 cijfers.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km
€ 28.490
2021
31.314 km