Opel komt met een sportieve elektrische Astra

Dat suggereert de Mark Adams, Vice-President Design bij Opel.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 05 augustus 2022
  • Toekomst

Waar is de tijd dat GSi- en OPC-varianten van Opel-modellen liefhebbers van hot hatches wisten te overtuigen. Ook Opel zelf heeft blijkbaar heimwee naar die tijd, want in een interview met het Britse magazine Top Gear liet de directeur design van het merk, Mark Adams, zich ontvallen dat er gewerkt wordt aan een pittige Opel Astra-e. Misschien gaat hij er wel zo uitzien als de interpretatie die XS maakte op basis van de plug-in hybride Astra, te zien op de foto’s bij dit artikel.

Ook bij Peugeot?

De Opel Astra is nu al op de markt als vijfdeursmodel en als ‘Sports Tourer’ break, beiden ook beschikbaar als plug-in hybride. Maar begin 2023 komt daar ook een 100% elektrische versie bij, een idee dat eerder al geopperd werd voor de Mokka. Een sportieve elektrische versie is een recept waar Volkswagen al volop mee aan de slag ging met het GTX-label van zijn ID-modellen. Welke naam en in welke vorm we moeten verwachten van een soortgelijke aanpak bij Opel, is nog niet geweten.


Maar als Opel werkt aan een sportieve elektrische Astra, hoe zit het dan met een equivalent bij Peugeot? De Astra deelt immers zijn onderstel met de 308, waarvan het Franse merk eerder al aangaf geen ‘PSE’ te zullen ontwikkelen, al ging het daar eerder om de plug-in hybride uitvoering. Veranderen de Fransen van idee of volgen de Duitsers een andere koers? Alleen de toekomst zal het uitwijzen. Één ding is zeker: Opel wil tegen 2028 een puur elektrisch merk zijn, met onder andere een elektrische Manta in het gamma vanaf 2025. Waarom dan geen sportieve elektrische Astra?


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Opel Astra? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Opel Astra-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Stellantis.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km