Renault Scénic Vision Concept, de 100 % elektrische gezinswagen!

Zo zal de toekomstige Renault Scénic eruitzien wanneer hij in 2024 op de markt komt! Op enkele details na, onder andere in het interieur en onder de motorkap…

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 19 mei 2022
  • Toekomst
  • 8.568 weergaven

Van bij de start laat Renault weten dat deze concept car voor 90% identiek is aan de toekomstige productieversie van de Scénic. Aan de buitenkant in elk geval… En ja hoor, de Scénic als monovolume is verleden tijd. Het wordt een … ja, een wat eigenlijk? Groter dan een berline met zijn hoogte van 1,59 meter, maar toch niet met een verhoogde bodemvrijheid zoals bij een SUV of een crossover. Het is eerder een soort grote elektrische Mégane met een lengte van 4,49 meter. In het echt is het resultaat in elk geval overtuigend.

Praktische interieur

Na de Scénic en zijn geschiedenis bestudeerd te hebben, besloot Renault dat de ziel van het model niet zijn koetswerk was, maar eerder zijn gebruiksvriendelijke interieur. Dat kunnen we niet ontkennen. En met zijn indrukwekkende wielbasis van 2.835 m heeft deze auto interieurruimte te over! Binnenin zitten we duidelijk in een concept car, met luchtreinigers in de deuren en overal grote en kleine schermen. Die laatste, klein en vierkant, noemt Renault 'Widgets'. Er is ook een indrukwekkende hoeveelheid gerecycled materiaal, van de vloer tot de bekleding van de zetels.

Van concept naar productiemodel

De auto is voor 70% gemaakt uit gerecycleerde materialen. Hoewel dit op het productiemodel misschien niet het geval zal zijn, wordt de nieuwe Scenic ongetwijfeld groener dan ooit. Maar wat zullen we van deze concept terugvinden in de auto die in 2024 op de markt moet komen? Zijn uiterlijke design voor een (zeer) groot deel, maar misschien niet deze wielen, noch de 'tegendraads' openende deuren en al zeker niet zijn aandrijving! Deze 100% elektrische concept wordt immers aangedreven door een plug-in hybride die elektriciteit combineert met... waterstof!

Een plug-in die écht anders is

Onder de motorkap zit een waterstoftank met een capaciteit van 2,5 kg. Die wordt gecombineerd met een 40 kWh batterij en een brandstofcel die onder de vloer zit. Volgens berekeningen van de Franse autobouwer zou het dankzij deze combinatie mogelijk zijn om van Parijs naar Marseille te rijden met slechts een stop van 5 minuten om waterstof bij te tanken. Een reis van bijna 800 km! De 160 kW sterke elektromotor, identiek aan die van de Mégane, zit achterin. Deze concept car is dus een achterwielaandrijver.

Afspraak in 2024! 

De Franse ingenieurs bevestigen dat deze technologie niet in de productieversie van de Scénic gebruikt zal worden. De elektromotor zal naar voor verhuizen, voor een voorwielaangedreven Scénic. De ruimte die vrijkomt door het wegvallen van het waterstofgedeelte, zal ingenomen worden door een grotere batterij. 60 kWh of meer voor een bereik van meer dan 500 km? We zullen tot 2024 moeten wachten voor uitsluitsel.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Renault Scenic? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Scenic-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Vergeten model: Mitsubishi Pajero I, de prijzen van de Koning van de Dakar exploderen!

Vergeten model: Mitsubishi Pajero I, de prijzen van de Koning van de Dakar exploderen!

Vind je moderne SUV’s saai? Wat denk je dan van een échte 4x4, een rechttoe rechtaan offroader? Een model waarvan de naam respect afdwingt en waarvan het palmares onder andere twee overwinningen in de Parijs-Dakar telt? Ga er dan nu voor, nu het nog kan: de prijzen van de eerste generatie van de Pitsubishi Pajero, de L040, exploderen!

De nieuwe Lamborghini Urus is de snelste op de Pikes Peak!

De nieuwe Lamborghini Urus is de snelste op de Pikes Peak!

De volgende generatie van de Italiaanse SUV werkte de 20 km van het tracé af in 10:32.064 minuten.

De Tesla Cybertruck en Semi komen binnenkort!

De Tesla Cybertruck en Semi komen binnenkort!

Dat heeft Elon Musk bevestigd op Twitter

Brabus buigt zich over de EQS om hem een groter rijbereik te geven!

Brabus buigt zich over de EQS om hem een groter rijbereik te geven!

En hij krijgt geen extra vermogen, wat zeldzaam is bij de tuner! Zijn koetswerk krijgt daarentegen wel een speciale behandeling…

Aanbevolen tests voor jou

3,7 /5 Test: Lynk & Co 01, het winnende abonnement?

Test: Lynk & Co 01, het winnende abonnement?

De Chinese autobouwer beschikt over een zeldzaam aanbod: een deel-SUV waarop je je kan abonneren! Maar verdient deze plug-in hybride je aandacht?

3,7 /5 Test: Ford Mustang California Special, de ‘American Dream’!

Test: Ford Mustang California Special, de ‘American Dream’!

Wat is er beter dan een Mustang V8 Convertible om je eigen ‘American Dream’ te beleven? Zeker als je kiest voor het nieuwe California Special-pack dat doet dromen van de Amerikaanse Westkust?

BMW iX3 vs Volvo C40 Recharge: populaire maar niet echt volks geprijsde stekker-SUV’s

BMW iX3 vs Volvo C40 Recharge: populaire maar niet echt volks geprijsde stekker-SUV’s

Moet je volgende bedrijfswagen elektrisch zijn en hou je van SUV’s? Dan zouden de BMW iX3 en de Volvo C40 Recharge wel eens deel kunnen uitmaken van je selectie. Maar welke kies je?

3,6 /5 Test: Volvo XC40 Recharge, redelijkheid op alle vlakken

Test: Volvo XC40 Recharge, redelijkheid op alle vlakken

De Volvo XC40 was in 2021 jaar het tweede meest verkochte model in België en ook de populairste auto in Vlaanderen, Brussel en bij de professionele gebruikers. Met de lancering van een betaalbaardere ‘Single Motor’ 100% elektrische uitvoering zal zijn populariteit in dat laatste segment alleen maar toenemen.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Deze bureaustoel werd ontworpen door Mercedes-AMG

Deze bureaustoel werd ontworpen door Mercedes-AMG

Een rivaal voor het "The Rival Rig" concept dat BMW ontwikkelde.

De Porsche 911 Carrera RS 2.7 van Paul Walker wordt geveild

De Porsche 911 Carrera RS 2.7 van Paul Walker wordt geveild

Een iconisch model en een link met de verongelukte acteur uit de film ‘Fast & Furious’, dat moet veel geld opleveren…

Tesla rust één van zijn Superchargers uit met een zwembad!

Tesla rust één van zijn Superchargers uit met een zwembad!

Na de lounges aan zijn laadstations haalt Tesla nu een ander wapen boven om elektrische reizigers bezig te houden: het Super Pool!

Zoveel kosten de Plaid-modellen van Tesla

Zoveel kosten de Plaid-modellen van Tesla

De meest explosieve uitvoering van de Model S en X vinden eindelijk hun weg naar ons land. Maar hoeveel moet je neertellen om te kunnen genieten van hun 1.020 pk?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.490
2022
5 km

Benzine, Manueel

€ 27.950
2021
14 km

Diesel, Automaat

€ 55.990
2022
5 km

Benzine, Automaat

€ 44.490
2022
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Manueel

€ 12.800
2019
124.771 km

Hybride - Benzine, Automaat

€ 67.900
2020
28.030 km

Hybride - Benzine, Automaat

€ 44.490
2021
21.500 km

Benzine, Manueel

€ 20.990
2021
14.214 km