Scoop: Ferrari werkt aan een Roma met open dak

De ‘instap-Ferrari’ rijdt momenteel rond als cabrio, al zit er nog een camouflagepak rond.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 09 september 2022
  • Toekomst

De in 2019 gepresenteerde Ferrari Roma werd het nieuwe instapmodel van het fameuze Italiaanse huis, samen met de Portofino M, die enkel als cabrio te krijgen is. De komst van een Spider-versie van de Roma was dus niet zeker.

Maar blijkbaar werkt Ferrari dus wel aan een Roma met open dak. Dit gecamoufleerde model werd net gespot door onze spionagefotografen tijdens nachtelijke tests vlakbij het hoofdkantoor van het Italiaanse merk in Maranello. Het algemene silhouet van het model en zijn lichtsignatuur laten er weinig twijfel over bestaan dat het inderdaad om een Roma gaat. En ondanks de camouflage, kunnen we ook zien dat het dak iets anders is dan dat van de coupé.Ter herinnering: de Roma werd voorgesteld als de Ferrari met de krachtigste V8 voorin de wagen in de geschiedenis van het merk. In de coupé ontwikkeld de turbogeladen 3,9 liter-V8 620 pk tussen de 5.750 en 7.500 toeren. Zijn maximale koppel varieert naargelang de versnelling die wordt gekozen door de 8-traps DCT-transmissie dankzij de ‘Variable Boost Management’-functie, maar het kan 760 Nm bedragen in de twee hoogste versnellingen. Deze toekomstige cabrioversie zal waarschijnlijk dezelfde motor overnemen en dus ongeveer dezelfde prestaties moeten hebben, ondanks het feit dat hij iets zwaarder zal zijn.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Ferrari? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Ferrari zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Van kust tot kust: 48 uur achter het stuur van de Jaguar F-Type 75 Edition

Jaguar zwaait een icoon in stijl uit in het noorden van het Iberisch schiereiland, met een rit van bijna 1.000 km tussen Sitges en San Sebastian achter het stuur van de nieuwe F-Type 75 Edition. Een test langs de mooiste wegen van Catalonië, Aragon, Navarra en het Baskenland met meer dan 500 pk onder de rechtervoet!

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai heeft genoeg van de traditionele sedan

Hyundai brengt steeds meer modellen uit met een charismatische look, zoals deze nieuwe Sonata, die duidelijk geen saaie berline meer is.

Renault Espace: Austral XXL

Renault Espace: Austral XXL

De 6e generatie Espace is uiteindelijk slechts een 21 cm langere Austral met 7 zitplaatsen... Maar dat belet Renault niet om te verkondigen dat je meer ruimte hebt aan boord dan bij de vorige generatie!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Peugeot Inception Concept: we mochten hem ontdekken!

Ter gelegenheid van zijn Europese première konden we Peugeots belangrijke Inception Concept in levende lijve ontdekken. Interesse in een kleine rondleiding van het model?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km