Skoda Epiq: de elektrische Skoda voor €25.000!

Skoda heeft zijn betaalbare elektrische model in avant-première voorgesteld. Dit is de Epiq, een compacte SUV met een rijbereik van meer dan 400 km en een instapprijs van ongeveer 25.000 euro!

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 15 maart 2024
  • Toekomst

Dat Skoda werkt aan een betaalbaar elektrisch model, is al lang geen geheim meer. Het is een product van de MEB-Small-familie van de Volkswagen-groep, waar ook de aanstaande VW ID.2 (en ID.2 SUV) en de Cupra Raval op zullen worden gebouwd. Zijn naam schept alvast hoge verwachtingen: Epiq. Het wordt een compacte SUV van 4,1 meter lang, met plaats aan boord voor vijf passagiers en nog steeds tot 490 liter aan koffervolume. Om maar te zeggen dat Skoda nog steeds voor een praktische insteek kiest.

Modern Solid

De Skoda Epiq wordt daarnaast volgens de nieuwe ‘Modern Solid’-designtaal van Skoda vormgegeven, met een store en robuuste look, die echter ook vrij minimalistisch oogt. Het model dat we te zien krijgen is echter nog maar de designstudie van de Epiq, zeg maar de digitale conceptversie. Maar we mogen verwachten dat het productiemodel heel dicht in de buurt komt. Aan boord heerst er een minimalistische sfeer, met een open middenconsole, al zijn er gelukkig nog de nodige knoppen om niet voor alles via het grote aanraakscherm te moeten gaan.

Thuisbatterij

Natuurlijk mag het handelsmerk van Skoda, Simply Clever, niet ontbreken met tal van handige deetails zoals haken voor je tassen in de bagageruimte, verdelers, verborgen opbergruimtes en meer. Maar de Epiq krijgt ook enkele moderne snufjes zoals een digitale sleutel via je smartphone, bidirectioneel laden (waardoor je hem als thuisbatterij zou kunnen gebruiken) en LED-matrixkoplampen.

400 km of 25.000 euro

Het is helaas nog even wachten voor we de definitieve versie van de Skoda Epiq, en zijn definitieve technische details, te weten krijgen. Skoda belooft wel een rijbereik van meer dan 400 km en een vanafprijs van zo’n 25.000 euro, al krijg je beide cijfers vermoedelijk niet op hetzelfde moment. De Epiq wordt in 2025 officieel voorgesteld en zal in Pamplona, Spanje, worden geproduceerd naast de Volkswagen ID.2 en Cupra Raval. Maar dat is nog niet alles, want nog voor het einde van het jaar komt er nog een elektrische Skoda: de Elroq, zeg maar de elektrische tegenhanger van de Karoq. Wordt dus binnenkort vervolgd... 

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Skoda? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Skoda-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km