Dit is de toekomstige Skoda Kodiaq!

De Tsjechische SUV geeft zich bloot zonder enige vorm van camouflage! Nu ja, zijn onderstel toch...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 07 juni 2023
  • Toekomst

Hij werd al verschillende keren gespot door onze spionnen, maar nu is de tweede generatie van de Skoda Kodiaq eindelijk te zien zonder camouflage! Veel geeft hij echter nog niet prijs. Het Tsjechische merk toont immers enkel zijn onderstel... en geeft ook al wat extra info vrij over zijn SUV die tot 7 inzittenden kan vervoeren. 

Meer productiecapaciteit

De productie van deze tweede generatie van de Kodiaq start officieel in 2024. Hij zal nog steeds gebouwd worden in de fabriek van Kvasiny, in tegenstelling tot de Superb. De assemblage van die laatste wordt immers verplaatst naar Bratislava, om zo een grotere productiecapaciteit vrij te maken voor de SUV’s van het merk.

Een eerste plug-in hybride

Wat de aandrijving betreft, blijft de info van Skoda dan weer eerder schaars. De Kodiaq zal op het MQB-platform gebouwd worden, wat betekent dat er nog geen 100% elektrische versie in de pijplijn zit. Die missie wordt toevertrouwd aan de productieversie van de Vision 7S. Bij de nieuwe Kodiaq krijg je wel een brede keuze uit versies met verbrandingsmotoren: benzine en diesel met of zonder milde hybridisatie, maar voor het allereerst ook een plug-in hybride! De nieuwe Kodiaq wordt officieel voorgesteld in de herfst van 2023, tegelijkertijd met de nieuwe Superb en Superb Combi.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Skoda Kodiaq? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Skoda Kodiaq-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Lexus, de onbetwiste referentie op het gebied van hybride technologie, zet zijn stekkeroffensief voort met een eerste exclusief elektrische SUV: de RZ 450e. Hier zijn de 5 dingen die we het leukst vonden tijdens onze uitgebreide test.

Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Het is de eerste SUV-coupé van het Koreaanse premiummerk.

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

60 jaar geleden lanceerde Opel de Rekord, een auto met typisch Amerikaanse trekjes... hoewel het wel degelijk een echte Europeaan was! Het merk viert dit jaar met trots de verjaardag van het model. Maar waarom? Wat maakte deze vergeten Opel zo interessant?

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

De Jeep Wagoneer S zou de concurrentie kunnen aangaan met de BMW iX, Rivian R1S en andere elektrische super-SUV's.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km