Dit is de meest betrouwbare auto van 2022

Verrassing: het is geen Toyota! Maar het is wel een Japans model…

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 26 januari 2023
  • Onderhoud

Betrouwbaarheidsrangschikkingen worden over het algemeen al jaren gedomineerd door Toyota of het luxemerk van de groep, Lexus. Maar niet dit keer! De Engelse organisatie ‘Which?’ heeft een onderzoek gedaan bij 50.000 klanten, maar raadpleegde ook experts in de sector. En de resultaten zijn eenduidig: de Nissan Qashqai was de meest betrouwbare auto van 2022!

Gebouwd en ook het meest verkocht in Engeland 

Naast zijn betrouwbaarheid konden zowel de experts als het grote publiek ook zijn praktische bruikbaarheid en aantrekkelijkheid voor gezinnen waarderen. Anderzijds startte de Qashqai waarschijnlijk met wat voorsprong... De SUV wordt immers in Engeland gebouwd en is ook de meest verkochte auto aan de andere kant van het Kanaal! 

Nog kopen met korting? 

Als je wil genieten van alle kwaliteiten van de Japanse SUV, waaronder zijn uitstekende betrouwbaarheid, heb je nog een paar dagen om je naar je dealer te reppen en hem te kopen aan Salonvoorwaarden! Nissan en Toyota zijn duidelijk niet alleen op het vlak van hybride aandrijvingen met elkaar in concurrentie

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Nissan Qashqai? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Nissan Qashqai-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Audi België heeft samen met Daniel Ost, de Belgische meesterbloemist, een prototype ontwikkeld om een plant in de auto te houden. Als het idee aanslaat bij de klanten, zal dit plantje ook aangeboden worden als accessoire.

Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Het is gemakkelijker dan ooit om een Model S, 3, X of Y te testen. Je moet enkel een afspraak maken op de site van Tesla, ter plaatse eens bellen en je bent binnen.

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Ja, je kan al met een Jaguar rijden voor een zeer schappelijke prijs. Maar is dat wel een goed idee?

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Dit is de Belgische prijs van de offroader Ford Bronco

Ford gaat binnenkort de bestelboeken openen van zijn iconische Bronco op enkele Europese markten, waaronder België. Maar je zal je moeten haasten, want er zijn er niet genoeg voor iedereen!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km