Wat is het populairste rijhulpsysteem wereldwijd?

Het Amerikaanse bedrijf S&P Global Mobility heeft gekeken naar de populariteit van rijhulpsystemen over de hele wereld, met interessante resultaten...

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 26 juni 2023
  • Veiligheid

Mercedes laat al enkele van zijn modellen volledig zelfstandig rijden in Duitsland en sinds kort ook in sommige Amerikaanse staten, maar dat wilt nog niet zeggen dat het autonoom rijden populair is over de hele wereld. Om erachter te komen hoe deze rijhulpsystemen wereldwijd worden ervaren, heeft het Amerikaanse bedrijf S&P Global Mobility een ranglijst gemaakt van alle rijhulpsystemen.

Top 5 populairste rijhulpsystemen:

5. Nachtzichtassistent

4. Noodremhulp met voetgangers- en fietsersherkenning

3. Pre-Collision Warning

2. Digitale middenspiegel met camera

1. Dodehoekdetectie

Autonoom rijden niet altijd populair

In deze korte ranglijst staat er nog geen enkel autonoom rijhulpmiddel zoals de rijstrookassistent of de automatische parkeerhulp. Het moet ook gezegd worden dat autonoom rijden, of iets dat er dichtbij komt, nog verre van unaniem populair is: minder dan de helft van de bevraagden zegt klaar te zijn om in te stappen in een volledig autonome wagen, en minder dan een op twee mensen denkt dat deze voertuigen veiliger zijn dan gewone auto's.

Enkele verschillen

Het moet ook opgemerkt worden dat de populariteit van dit soort systemen sterk verschilt afhankelijk van het land waarin je je bevindt. Waar de Chinezen graag een volledig zelfrijdende auto willen, blijven de Duitsers, Amerikanen en Britten duidelijk liever zelf de baas achter het stuur. En wat verkies jij?

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Dit is de Belgische prijs van de Polestar 2 (2024)

Dit is de Belgische prijs van de Polestar 2 (2024)

Polestar heeft niet enkel het design en het rijbereik verbeterd van de Polestar 2 voor modeljaar 2024, maar ook de prijzen zijn (iets) lager in België. Hier het overzicht.

Deze Jaguar E-Type is verkocht voor 1,06 miljoen euro!

Deze Jaguar E-Type is verkocht voor 1,06 miljoen euro!

Deze Jaguar is niets minder dan de duurste E-Type ooit geworden! En als we zijn geschiedenis bekijken, snappen we waarom...

Volvo stopt met diesel!

Volvo stopt met diesel!

De allerlaatste Volvo op diesel zal begin 2024 worden geproduceerd. Daarna stopt de Zweedse constructeur volledig met dit type brandstof.

Welke Ford Mustang Mach-E moet je kiezen?

Welke Ford Mustang Mach-E moet je kiezen?

Voor een elektrische wagen moet je andere keuzes maken dan voor een auto met verbrandingsmotor: batterijcapaciteit, aantal motoren en/of vermogen, type boordlader, enzovoort. Hoe moet je dan kiezen? Laten we eens oefenen met het gamma van de Ford Mustang Mach-E.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km