Mercedes is koning van autonoom rijden, ook in Californië

Het Drive Pilot-systeem van Mercedes mag nu officieel worden gebruikt in Californië. Het grote publiek zal er tegen het einde van het jaar van kunnen genieten.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 12 juni 2023
  • Comfort

Mercedes verstevigt zijn positie aan de top van autonoom rijden nog een beetje. Na te zijn erkend door de Verenigde Naties, is het autonome rijsysteem tot op niveau 3 van het merk met de ster ook het eerste dat de goedkeuring heeft gekregen van de Californische overheid. Een zware klap voor de Amerikaanse constructeurs die er nochtans thuis zijn, vooral voor Elon Musk en Tesla.

In Californië en Nevada

Het Drive Pilot-systeem van Mercedes, dat tot nu toe enkel gebruikt mocht worden op enkele stukken Autobahn in Duitsland, wordt dus binnenkort beschikbaar in de Verenigde Staten. En terwijl Californië net het systeem heeft goedgekeurd, heeft Nevada dat in januari 2023 al gedaan. In beide staten wordt het dus mogelijk om het stuur volledig los te laten en de auto voor de rest te laten zorgen, maar enkel onder bepaalde voorwaarden.

Vanaf eind dit jaar op nieuwe S-Klasses en EQS 

Net als in Duitsland is Drive Pilot enkel beschikbaar op de nieuwste Mercedes S-Klasse en EQS. Het systeem maakt gebruik van nieuwe sensoren en werkt tot aan een snelheid van 60 km/u op specifieke stukken snelweg tijdens druk verkeer. Met andere woorden: je kan het enkel gebruiken in de file. De eerste EQS'en en S-Klasses met Drive Pilot zullen vanaf eind dit jaar worden losgelaten op de Amerikaanse wegen.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Mercedes? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Mercedes-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Welke Ford Mustang Mach-E moet je kiezen?

Welke Ford Mustang Mach-E moet je kiezen?

Voor een elektrische wagen moet je andere keuzes maken dan voor een auto met verbrandingsmotor: batterijcapaciteit, aantal motoren en/of vermogen, type boordlader, enzovoort. Hoe moet je dan kiezen? Laten we eens oefenen met het gamma van de Ford Mustang Mach-E.

Volvo stopt met diesel!

Volvo stopt met diesel!

De allerlaatste Volvo op diesel zal begin 2024 worden geproduceerd. Daarna stopt de Zweedse constructeur volledig met dit type brandstof.

Deze Jaguar E-Type is verkocht voor 1,06 miljoen euro!

Deze Jaguar E-Type is verkocht voor 1,06 miljoen euro!

Deze Jaguar is niets minder dan de duurste E-Type ooit geworden! En als we zijn geschiedenis bekijken, snappen we waarom...

Dit is de Belgische prijs van de Polestar 2 (2024)

Dit is de Belgische prijs van de Polestar 2 (2024)

Polestar heeft niet enkel het design en het rijbereik verbeterd van de Polestar 2 voor modeljaar 2024, maar ook de prijzen zijn (iets) lager in België. Hier het overzicht.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km