Alfa Romeo 33 Stradale: gemoderniseerd icoon

Deze moderne Alfa 33 Stradale kan worden uitgerust met een biturbo-V6 van 620 pk, of met twee elektromotoren voor in totaal meer dan 750 pk.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 31 augustus 2023
  • Lancering

Alfa Romeo blikt terug naar zijn gloriedagen met een nieuw project: de 33 Stradale. Een periode waarin het Italiaanse merk nauw samenwerkte met gerenommeerde carrossiers om unieke modellen te creëren. Wagens als de Tipo 33 Stradale van 1967, die de directe inspiratiebron vormde voor deze nieuwe supercar, en niet enkel qua design.Personaliseerbaar door Touring Superleggera, zelfs het chassisnummer

Net als in de jaren '60, wordt elk exemplaar van de nieuwe 33 Stradale met de hand gebouwd in de ateliers van Carrozzeria Touring Superleggera. De legendarische carrossier maakt het mogelijk voor klanten om hun wagen volledig te personaliseren en zo volkomen uniek te maken. Zelfs de laatste 8 cijfers van het chassisnummer kunnen worden gekozen door de klant!Biturbo-V6 van 620 pk… 

Klanten kunnen zelfs kiezen welke motorisatie ze willen in hun 33 Stradale: een verbrandingsmotor of een elektrische aandrijflijn. Voor de eerste optie biedt Alfa Romeo de biturbo-V6 aan die we al kennen uit de huidige Quadrifoglio-modellen. Die motor is in dit geval echter uitgeboord tot 3 liter, voor een piekvermogen van meer dan 620 pk. Een vermogen dat via een robotbak met 8 versnellingen en een dubbele koppeling en langs een elektronisch sperdifferentieel naar de achterwielen wordt gestuurd. Alles opgeteld moet de 33 Stradale met V6 een topsnelheid kunnen halen van 333 km/u, terwijl de sprint van 0-100 km/u minder dan 3 seconden duurt.

... of twee elektromotoren met meer dan 750 pk

De Alfa Romeo 33 Stradale bestaat echter ook met een elektrische aandrijflijn. Het Italiaanse merk laat daar iets minder over los, maar kondigt wel aan dat het geheel van twee elektromotoren meer dan 750 pk moet opleveren. Ook de grootte van de batterij wordt niet vermeld, maar Alfa Romeo zegt wel dat het rijbereik wordt geschat op ongeveer 450 km.

33 exemplaren, allemaal uitverkocht

Ook de rest van de technische specificaties van de 33 Stradale zijn niets om je neus voor op te halen. Of hij nu een V6 heeft of twee elektromotoren, krijgt de Italiaanse supercar koolstofkeramische remschijven, met remklauwen met 6 zuigers voor- en 4 achteraan van Brembo. Zijn monocoque-chassis uit carbon moet dan weer voor een zeer laag gewicht zorgen. Een materiaal dat we ook zien aan de raamstijlen, terwijl de achterruit uit polycarbonaat is gemaakt om nog wat meer gewicht te besparen. Voor de afstelling van het chassis is de hulp van niemand minder ingeroepen dan Valtteri Bottas, de F1-piloot van Alfa Romeo. Helaas zullen maar zeer weinig gelukkigen van zijn werk kunnen genieten. De productie wordt namelijk beperkt tot 33 exemplaren, en het heeft zelfs geen nut om naar de prijs te vragen, want elk exemplaar is reeds uitverkocht.Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Alfa Romeo? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Alfa Romeo-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

De vierde generatie Suzuki Swift is officieel voorgesteld voor Europa. Het model is vooral een evolutie wat de techniek betreft, maar qua design zijn er wel grote verschillen op te merken. Al is het vrolijke van vroeger er wel een beetje uit...

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Een bijzondere SUV die lijkt op een BMW werd onlangs gespot door onze spionagefotografen in de omgeving van München. Wordt dit de toekomstige iX3?

Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

De nieuwe elektrische Mini Cooper SE kan je voortaan ook uitrusten met een John Cooper Works-pakket. Dat doet het stadswagentje een pak sportiever ogen, maar écht sneller wordt hij niet.

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Alfa Romeo maakt zich op voor de lancering van een nieuwe, compacte SUV die de verkoopcijfers van het Italiaanse merk verder de hoogte in moet stuwen. Maar wat weten we al over deze Brennero?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km