De volgende Alfa Romeo Giulia wordt elektrisch en er komen meer SUV’s

Dat heeft Alfa-topman Jean-Philippe Imparato bevestigd aan Automotive News.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 05 april 2022
  • Toekomst
  • 5.254 weergaven

Gisteren hadden we het al over de toekomstplannen van Fiat, vandaag is het de beurt aan één van de andere Italiaanse merken uit de Stellantis-stal, Alfa Romeo. Jean-Philippe Imparato, de CEO van het merk, heeft bij Automotive News immers meer verteld over de toekomst van autobouwer. Zo komt er in 2027 een luxueuze SUV boven de Stelvio, die het moet opnemen tegen de grotere Duitse premium SUV’s. En hij wordt 100% elektrisch, want vanaf 2025 krijgt elk model van het merk met het ‘cuore sportivo’ een pacemaker onder de kap.

Elektrische Giulia en kleinere SUV

En dat geldt dus ook voor de opvolger van de Giulia, die waarschijnlijk opnieuw een berline-koetswerk krijgt, of toch minder hoog op zijn poten zal staan dan een traditionele SUV. Volgens Imparato moet Alfa Romeo immers niet een merk van enkel SUV’s worden. Goed nieuws voor de meer traditionele liefhebbers van de autobouwer uit Milaan. Over een sportieve coupé, ooit het handelsmerk van Alfa Romeo, werd met geen woord gerept.

Maar uiteraard is er ook SUV-nieuws. Terwijl het nog wachten is op de marktlancering van de Tonale, die we al in avant-première konden ontdekken, komt er in 2024 een nog compactere SUV die de eerste 100% elektrische Alfa Romeo moet worden. Toch zou hij eerst ook met geëlektrificeerde verbrandingsmotoren op de markt komen, kwestie van de overgang wat makkelijker te doen verteren.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Alfa Romeo? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Alfa Romeo-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Stellantis.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km