Goodwood Revival 2023: 5 betoverende hoogtepunten!

Goodwood Revival is voor klassiekerliefhebbers een klein stukje paradijs. Een uniek evenement zoals enkel de Britten het kunnen doen, in een vintage sfeertje waar (bijna) iedereen ouderwets gekleed toekomt, terwijl de toeschouwers kunnen kijken naar talloze persoonlijkheden en de meest prestigieuze auto’s die het tegen elkaar opnemen op het circuit.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 15 september 2023
  • Divers

Het Goodwood Festival of Speed is een eerbetoon aan sportwagens van alle tijdperken, maar de Revival doet de gouden tijd van het Goodwood-circuit herleven, meer bepaald de periode tussen 1948 en 1966. Een tijdperk waarin motoren door hun carburateurs zongen en de smalle banden de auto’s deden dansen. Het evenement, dat dit jaar doorging van 8 tot 10 september, vierde deze laatste editie zijn 25ste verjaardag. En deze jubileumeditie stelde absoluut niet teleur, ondanks de verschroeiende hitte op zaterdag en een onweersbui op zondag...

1. De sfeer

Een circus met opgewekte dansers, authentieke Spitfires die de lucht doorkruisen, rockconcerten met de grootste hits uit de jaren ’50 en ’60, een volledige vintage aankleding en enkele heerlijke foodtrucks: Goodwood is veel meer dan enkel een auto-evenement. Bovendien is het publiek veel meer gezinsgericht dan op andere circuits en hoewel de meerderheid nog steeds uit mannen bestaat, is het aandeel veel kleiner.

2. Karun Chandhok en de brandende Ferrari 250 GTO


Dit was de gebeurtenis die de krantenkoppen heeft gehaald. Een verdwaalde drijfstand wist het carter van deze peperdure Ferrari (van tientallen miljoenen euro’s...) te doorboren en de gemorste olie op de hete uitlaat zorgde meteen voor een grote vuurbal! Gelukkig zag het er spectaculairder uit dan het was: de voormalige F1-piloot Karun Chandhok wist de auto meesterlijk uit de vangrails te houden en de brandblussystemen aan boord deden hun werk perfect. 

3. De line-up

Hou je van een klassiek design? Dan biedt Goodwood alles wat je wil: Ferrari 250 LM, TDF, GTO, en GT SWB, Aston Martin DB4 GT, AC Cobra, Jaguar E-Type Lightweight, Porsche 906, Alfa Romeo Monza, ... Al deze iconen uit het verleden kon je zien strijden op het circuit! De parking alleen al was de reis waard: er stonden honderden oldtimers geparkeerd, met zeldzaamheden en zelfs unieke modellen in elke rij.

4. De sterren

Tom Kristensen, Jenson Button, Mark Webber, Rowan Atkinson (Mr. Bean), Jacky Ickx, Jackie Stewart (die zijn oude Tyrrell tot het uiterste dreef tijdens een demonstratie!), Chris Harris, Romain Dumas, Jimmie Johnson, ... Met zo’n verscheidenheid aan sterren mag het niet verbazen dat er zulke spectaculaire gevechten te zien waren op het circuit!


5. Fel bevochten races

Dit is misschien wel de grootste verrassing als je Goodwood Revival voor het eerst bezoekt. Ondanks het feit dat de auto’s een fortuin waard zijn, vechten de coureurs als bezetenen op het circuit! En als er iets kapot gaat, dan is het maar zo... Drie races in het bijzonder zijn een speciale vermelding waard: de TT Celebration (Cobra, E-Type, Corvette, ...), de St. Mary’s Trophy (supertoerisme) en de Fordwater Trophy (Porsche 911’s met een korte wielbasis die volledig op duurzame brandstof reden), waar de piloten helemaal los gingen!


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team
Foto's ©: Vroom / Goodwood / YouTube.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km