Goodwood Revival 2023: 5 betoverende hoogtepunten!

Goodwood Revival is voor klassiekerliefhebbers een klein stukje paradijs. Een uniek evenement zoals enkel de Britten het kunnen doen, in een vintage sfeertje waar (bijna) iedereen ouderwets gekleed toekomt, terwijl de toeschouwers kunnen kijken naar talloze persoonlijkheden en de meest prestigieuze auto’s die het tegen elkaar opnemen op het circuit.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 15 september 2023
  • Divers

Het Goodwood Festival of Speed is een eerbetoon aan sportwagens van alle tijdperken, maar de Revival doet de gouden tijd van het Goodwood-circuit herleven, meer bepaald de periode tussen 1948 en 1966. Een tijdperk waarin motoren door hun carburateurs zongen en de smalle banden de auto’s deden dansen. Het evenement, dat dit jaar doorging van 8 tot 10 september, vierde deze laatste editie zijn 25ste verjaardag. En deze jubileumeditie stelde absoluut niet teleur, ondanks de verschroeiende hitte op zaterdag en een onweersbui op zondag...

1. De sfeer

Een circus met opgewekte dansers, authentieke Spitfires die de lucht doorkruisen, rockconcerten met de grootste hits uit de jaren ’50 en ’60, een volledige vintage aankleding en enkele heerlijke foodtrucks: Goodwood is veel meer dan enkel een auto-evenement. Bovendien is het publiek veel meer gezinsgericht dan op andere circuits en hoewel de meerderheid nog steeds uit mannen bestaat, is het aandeel veel kleiner.

2. Karun Chandhok en de brandende Ferrari 250 GTO


Dit was de gebeurtenis die de krantenkoppen heeft gehaald. Een verdwaalde drijfstand wist het carter van deze peperdure Ferrari (van tientallen miljoenen euro’s...) te doorboren en de gemorste olie op de hete uitlaat zorgde meteen voor een grote vuurbal! Gelukkig zag het er spectaculairder uit dan het was: de voormalige F1-piloot Karun Chandhok wist de auto meesterlijk uit de vangrails te houden en de brandblussystemen aan boord deden hun werk perfect. 

3. De line-up

Hou je van een klassiek design? Dan biedt Goodwood alles wat je wil: Ferrari 250 LM, TDF, GTO, en GT SWB, Aston Martin DB4 GT, AC Cobra, Jaguar E-Type Lightweight, Porsche 906, Alfa Romeo Monza, ... Al deze iconen uit het verleden kon je zien strijden op het circuit! De parking alleen al was de reis waard: er stonden honderden oldtimers geparkeerd, met zeldzaamheden en zelfs unieke modellen in elke rij.

4. De sterren

Tom Kristensen, Jenson Button, Mark Webber, Rowan Atkinson (Mr. Bean), Jacky Ickx, Jackie Stewart (die zijn oude Tyrrell tot het uiterste dreef tijdens een demonstratie!), Chris Harris, Romain Dumas, Jimmie Johnson, ... Met zo’n verscheidenheid aan sterren mag het niet verbazen dat er zulke spectaculaire gevechten te zien waren op het circuit!


5. Fel bevochten races

Dit is misschien wel de grootste verrassing als je Goodwood Revival voor het eerst bezoekt. Ondanks het feit dat de auto’s een fortuin waard zijn, vechten de coureurs als bezetenen op het circuit! En als er iets kapot gaat, dan is het maar zo... Drie races in het bijzonder zijn een speciale vermelding waard: de TT Celebration (Cobra, E-Type, Corvette, ...), de St. Mary’s Trophy (supertoerisme) en de Fordwater Trophy (Porsche 911’s met een korte wielbasis die volledig op duurzame brandstof reden), waar de piloten helemaal los gingen!


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team
Foto's ©: Vroom / Goodwood / YouTube.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

Toekomstige Jeep Wagoneer S krijgt mogelijks 600 pk!

De Jeep Wagoneer S zou de concurrentie kunnen aangaan met de BMW iX, Rivian R1S en andere elektrische super-SUV's.

Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Genesis onthult zijn nieuwe GV80 Coupe

Het is de eerste SUV-coupé van het Koreaanse premiummerk.

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

Vergeten model: Opel Rekord A, 60 jaar een Duitser die dacht dat hij een Amerikaan was!

60 jaar geleden lanceerde Opel de Rekord, een auto met typisch Amerikaanse trekjes... hoewel het wel degelijk een echte Europeaan was! Het merk viert dit jaar met trots de verjaardag van het model. Maar waarom? Wat maakte deze vergeten Opel zo interessant?

Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Onze 5 favoriete details van de Lexus RZ 450e

Lexus, de onbetwiste referentie op het gebied van hybride technologie, zet zijn stekkeroffensief voort met een eerste exclusief elektrische SUV: de RZ 450e. Hier zijn de 5 dingen die we het leukst vonden tijdens onze uitgebreide test.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km