Infiniti: renaissance dankzij 4 nieuwe modellen

Kan het Japanse premiummerk hiermee eindelijk het hoofd kunnen bieden aan de concurrentie?

  • Sepulchre  Pierre-Benoit Sepulchre Pierre-Benoit
  • 27 oktober 2023
  • Toekomst

De geschiedenis van Infiniti, het premiummerk van Nissan, is allesbehalve vlekkeloos geweest. De Japanse constructeur wilde nadoen wat Toyota had bereikt met Lexus, maar is daar nooit in geslaagd. Vooral de intrede op de Europese markt was zo'n mislukking dat Infiniti besloot om Europa eind 2019 te verlaten. Enkel de Verenigde Staten houden de boel nog recht, met 80% van de wereldwijde verkoop van het merk en 46.600 verkochte wagens in 2022. Ter vergelijking: in China datzelfde jaar zijn er minder dan 6.000 Infiniti's verkocht... Het was dus tijd om zichzelf opnieuw uit te vinden, om te voorkomen dat het merk van de aardbodem verdwijnt.

Japan Mobility Show als uithangbord

Infiniti heeft van het recente autosalon van Tokio (omgedoopt tot de Japan Mobility Show) om zijn herstelplan te onthullen, dat uit vier nieuwe modellen bestaat. Naast de Vision Qe-conceptcar, die zich onderscheidt met een zeer dynamisch design en een indrukwekkende lichtsignatuur, en die een volledig elektrische fastback/berline voorafgaat, bestaat het offensief van het merk ook uit een enorme SUV. Deze QX80 wil het gras voor de voeten wegmaaien van de Range Rover, Cadillac Escalade, Lexus LX en de Lincoln Navigator.Nog modellen: een volledig elektrische SUV-coupé waarvan we het silhouet en de proporties al kunnen inschatten dankzij de QXe-conceptcar, en tenslotte nog een SUV van een 'Europees' formaat, de QX65, die de concurrentie moet aangaan met de Audi Q8 en BMW X6. Deze vier nieuwe telgen zijn getekend volgens een designtaal die 'Artistry in Motion' wordt genoemd, met roots in de Japanse cultuur. Een benadering waar Lexus en Mazda ook al gebruik van hebben gemaakt, maar waar Infiniti zijn eigen saus over heeft gegoten.

Een ding is zeker: Infiniti heeft besloten alles uit de kast te halen om zijn stempel te drukken, met een strak exterieur, een uitnodigend interieur en de nieuwste spitstechnologie aan boord. Het valt nog te bezien of dat voldoende zal zijn om het verschil te maken in een steeds zwaardere markt, vooral met de recente komst van het Koreaanse Genesis.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Sepulchre  Pierre-Benoit
Over de auteur: Sepulchre Pierre-Benoit Auto’s, herenmode, reizen of gadgets: Pierre-Benoît Sepulchre schrijft voor de lifestylerubriek van verschillende Belgische magazines, en sinds 2013 voor Vroom.
Als stadsjongen heeft hij interesse in nieuwe mobiliteit, maar hij zegt ook geen ‘nee’ tegen een mooie vintage coupé.
Foto's ©: Infiniti.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

Porsche Cayenne GTS 2024: grote troostprijs!

De onlangs gemoderniseerde Cayenne krijgt opnieuw een GTS-versie. Die biedt een beetje 'Turbo GT'-smaak aan Europese klanten die het zonder deze topversie moeten stellen...

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

Aston Martin DBX: nieuw interieur en nu altijd 707 pk

De Aston Martin DBX is voortaan enkel nog maar leverbaar als 707 en krijgt een nieuw dashboard, met een hoogdnodige update op technologisch vlak.

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel Grandland 2024: elektrische SUV vol licht en energie

Opel heeft zijn grootste SUV Grandland vernieuwd voor 2024. Deze tweede generatie zit vol nieuwigheden voor het Duitse merk op vlak van licht, maar ook op vlak van elektrische technologie met een actieradius van 700 km.

Mercedes-AMG GT nu ook als hybride 63 S E Performance

Mercedes-AMG GT nu ook als hybride 63 S E Performance

De Mercedes-AMG GT 63 is er nu ook als plug-inhybride met maar liefst 600 kW (816 pk) en een sprint van 0 tot 100 km/u in een duizelingwekkende 2,8 seconden!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km