Is de Citroën Oli meer dan zomaar een stijlstudie?

Een reeks tweets van het Franse merk doen vermoeden dat hij zal dienen als basis voor een nieuwe Mehari.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 14 februari 2023
  • Toekomst


De Citroën Oli concept was één van de meest verfrissende concept cars van het voorbije jaar. Met zijn guitige looks, slimme materiaalgebruik en zuinige inborst greep hij terug naar de geest van de originele Citroën-modellen van weleer. Jammer genoeg leek het puur om een stijlstudie te gaan. Maar nu doet een reeks tweets van Citroën vermoeden dat er toch een productievervolg komt…

Nieuwe Mehari?

Het Franse merk stuurde via Twitter vier foto’s de wereld in met de boodschap om te raden over welk model het gaat. Eén van de foto’s toont details van de Oli, één de ophanging van de ‘Concept Char’ van Asterix en Obelix en één een detail van de originele Mehari, een op de 2CV gebaseerde ‘utilitaire’ speelvogel met een plastic koetswerk. Bij de sindsdien verwijderde vierde foto stond als hint: “Een mythisch model dat uitkomt in maart. Ja, dat lees je goed”. Alles wijst er dus op dat Citroën in maart een moderne versie van de Mehari toont die inspiratie put uit de Oli.Het zou op zich een mooie aanvulling vormen op het elektrische mobiliteitsgamma met historische namen van het merk, naast de Ami. Het is trouwens niet de eerste keer dat Citroën de Mehari nieuw leven inblaast. Dat gebeurde in 2015 al eens met de e-Mehari, eigenlijk een elektrisch model van het Franse Bolloré dat van de ‘double chevron’ voorzien werd. Hopelijk is de nieuwe poging meer een echte Citroën.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Citroën? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Citroën-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Citroën.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

Zeg niet langer Jaguar Land Rover, maar wel JLR

Zeg niet langer Jaguar Land Rover, maar wel JLR

En er is ook een nieuwe visuele identiteit.

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road sensatie!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road sensatie!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

De ID. Buzz wordt niet enkel langer

De ID. Buzz wordt niet enkel langer

Het ID. Buzz-gamma wordt uitgebreid met een lange versie die tot 7 inzittenden kan vervoeren, maar ook met een niet eerder verkrijgbare batterij en motor, naast een aantal andere nieuwigheden!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km
€ 56.181
2021
1.500 km