Peugeot E-3008: dit is zijn uiterlijk!

Peugeot heeft niet aan de verleiding kunnen weerstaan en onthult al het design van zijn elektrische SUV, nog voor de officiële presentatie van het model.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 08 september 2023
  • Lancering

Na eerder al gespot te worden door onze spionagefotografen en voorgesteld te zijn met een laag camouflage, is dit al het volledige uitgerlijk van de toekomstige E-3008 in avant-premère! Inderdaad, Peugeot lijkt niet aan de verleiding te hebben kunnen weerstaan om ons het exterieurdesign van zijn 'fastback'-SUV te tonen, nog voor zijn officiële presentatie op 12 september. Zijn dashboard kenden we ook al, dat heeft het merk met de leeuw ons al in juni getoond.

Tot 700 km autonomie?

Dan blijft er nog één groot vraagteken over voor deze katachtige op hoge pootjes: zijn technische details. We weten al dat de E-3008 op het nieuwe STLA Medium-platform wordt gebouwd, dat gedeeld wordt met de rest van de Stellantis-groep. Deze architectuur biedt ruimte voor een of twee elektromotoren en voor heel wat verschillende batterijgroottes. De grootste optie zou de Franse SUV een rijbereik van meer dan 700 km moeten geven.

Afspraak op 12 september!

Laten we echter niet vergeten dat deze E-3008 niet de enige versie zal zijn! Je zal de 3008 namelijk ook nog met mild hybride verbrandingsmotoren (die worden overgenomen van de huidige generatie) en met plug-inhybride aandrijflijnen kunnen krijgen. Maar om alles te weten over deze versies, elektrisch of niet, is het helaas nog wachten tot 12 september voor de officiële presentatie van het model. Die vindt plaats in Sochaux, Frankrijk, waar de 3008 geproduceerd zal worden in de volledig gemoderniseerde fabriek van Peugeot.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Peugeot? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Peugeot-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km