Peugeot e-Rifter facelift: meer autonomie, zelfde batterij

In navolging van de bestelwagenversie Partner, heeft de Peugeot Rifter een facelift gekregen die hem in lijn brengt met de rest van het gamma. De elektrische e-Rifter is bovendien iets efficiënter geworden.

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 08 november 2023
  • Lancering

We hadden al een donkerbruin vermoeden dat het niet lang meer zou duren voor we de nieuwe bestelbreaks van Stellantis te zien zouden krijgen, nadat de groep zijn vernieuwde bestelwagengamma in één klap volledig voorstelde. In tegenstelling tot de werkbusjes, krijgen we de personenbusjes schijnbaar wel een voor een te zien, en de facelift van de Peugeot Rifter mag de spits afbijten. De tegenhanger van de Citroën Berlingo, Opel Combo Life en Toyota Proace City Verso is daarbij zowel qua uiterlijk als onderhuids vernieuwd.

Leeuw met klauwen

De nieuwe snoet van de Peugeot Rifter facelift valt meteen op en ligt meer in lijn met de rest van het recente gamma, zoals de 308 en de 408, met een moderne en expressieve look. De drieklauwige lichtsignatuur is ook prominent in beeld, net als het vernieuwde logo van het Franse merk. Twee nieuwe kleuren (Sirkkagroen en Kiamablauw) zorgen eveneens voor een moderne uitstraling, terwijl nieuwe velgen en donkere achterlichten de update compleet maken.

Nieuwe technologie en meer comfort

Aan boord is ook het een en ander vernieuwd. Het merk spreekt wel over een nieuw dashboard met een verbeterde ergonomie en een hoogwaardigere afwerking, met centraal een nieuw 10-inch aanraakscherm met internetconnectiviteit, een draadloze verbinding met Apple CarPlay/Android Auto en over-the-air updates. Een nieuw, verwarmd stuurwiel en nieuwe materialen voor de bekleding moeten het leven aan boord iets aangenamer maken. De klassieke tellers zijn in het geval van de e-Rifter ook vervangen door digitale tellers.

Zelfde batterij, meer rijbereik

Over de e-Rifter gesproken: dit wordt waarschijnlijk de enige versie die in België wordt gelanceerd en hij kan nu iets verder rijden op een laadbeurt, met een beloofd rijbereik tot 320 km. Dat is beter dan de 282 km die je voor de facelift zou kunnen halen, maar Peugeot heeft er helaas niet voor gekozen om de grotere batterij van 54 kWh en de zuinigere elektromotor van 115 kW (156 pk) te monteren. Je hebt dus nog steeds 100 kW (136 pk) en 50 kWh ter beschikking, ook als je voor de langere koetswerkvariant kiest. Een precieze lanceringsdatum is er nog niet, maar de bestelwagenversie gaat in het voorjaar van 2024 in productie. Reken dus op een vergelijkbaar programma voor deze ludospace. 

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Peugeot Rifter? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Peugeot Rifter-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km