Polestar 6: eerste kennismaking met de elektrische roadster

Het is niet zomaar een Polestar 6 waarmee we hebben kunnen kennismaken, maar wel de 'LA Concept' met zijn specifieke blauwe kleur!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 07 november 2023
  • Divers

Polestar heeft ons onlangs uitgenodigd om zijn toekomstige gamma (opnieuw) te ontdekken. Na de grote elektrische SUV Polestar 3, gingen we kijken naar een volledig ander soort auto: de elektrische 2+2-roadster met nummer 6! En het is duidelijk dat Thomas Ingenlath en zijn team van designers zeer mooi werk hebben geleverd. Hoewel hij als twee druppels water op de O2-conceptcar lijkt van maart 2022, is dit prototype op het eerste gezicht klaar voor productie!

'Kleine' 2+2-roadster

We kennen de precieze afmetingen van deze Polestar 6 niet, maar we kunnen wel vertellen dat de roadster niet zo groot is. Zijn lengte zou dichter bij 4 dan bij 5 meter moeten liggen. De constructeur heeft het dan ook over een 2+2-zitter, en geen volwaardige vierzitter. Op kleinere kinderen na, zien we dan ook niet in wie er op de achterbank zou kunnen plaatsnemen.650 kW (884 pk), 900 Nm en meer dan 600 km autonomie

Ondanks zijn kleine formaat, ontbreekt het deze roadster niet aan technische kunde. De Polestar 6 heeft namelijk dezelfde 800 V-architectuur, dezelfde superstijve aluminium structuur en dezelfde explosieve aandrijflijn als de Polestar 5. Hij krijgt dus twee elektromotoren voor een totaal van 650 kW (884 pk) en 900 Nm, waarmee hij in 3,2 seconden naar 100 km/u sprint en een topsnelheid haalt van 250 km/u! En hoewel we nog niet weten hoe groot zijn batterij wordt, spreekt Polestar al over een rijbereik van meer dan 600 km.Vanaf 2026 

Zoals je hebt gelezen, weten we in feite al vrij veel over deze toekomstige elektrische roadster van Polestar. En toch komt deze eerste cabrio van het merk pas in 2026 in het gamma! Een exacte prijs hebben we nog niet, maar we weten wel al dat je mag rekenen op ongeveer 200.000 euro, of toch zeker voor de speciale reeks 'LA Concept'. Een gepeperde rekening, maar toch verwachten we dat de 500 exemplaren van deze reeks als zoete broodjes over de toonbank zullen gaan. En gezien de prestaties en het design van het model, begrijpen we ook waarom.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Polestar? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Polestar-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Polestar & Sébastien Vanhouche.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

Mini Cooper SE JCW: meer show, geen extra go

De nieuwe elektrische Mini Cooper SE kan je voortaan ook uitrusten met een John Cooper Works-pakket. Dat doet het stadswagentje een pak sportiever ogen, maar écht sneller wordt hij niet.

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Wat weten we al over de Alfa Romeo Brennero?

Alfa Romeo maakt zich op voor de lancering van een nieuwe, compacte SUV die de verkoopcijfers van het Italiaanse merk verder de hoogte in moet stuwen. Maar wat weten we al over deze Brennero?

Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

Nieuwe Suzuki Swift kijkt een beetje treuriger

De vierde generatie Suzuki Swift is officieel voorgesteld voor Europa. Het model is vooral een evolutie wat de techniek betreft, maar qua design zijn er wel grote verschillen op te merken. Al is het vrolijke van vroeger er wel een beetje uit...

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Scoop: BMW Neue Klasse SUV, toekomstige iX3?

Een bijzondere SUV die lijkt op een BMW werd onlangs gespot door onze spionagefotografen in de omgeving van München. Wordt dit de toekomstige iX3?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km