Porsche investeert verder in eFuels

Het pompt 75 miljoen dollar in HIF Global, dat eFuel-productievestigingen bouwt.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 07 april 2022
  • Sector

Terwijl de autowereld onder politieke impuls massaal de weg van de elektrificatie neemt, blijft Porsche inzetten op synthetische brandstoffen, net als Hyundai trouwens. Het verschilt daarover van mening met groepsgenoot Audi en ook de wetenschap is er niet uit of eFuels nu beter zijn dan traditionele brandstoffen of niet. Porsche elektrificeert zijn gamma dan wel ingrijpend, en investeert zelfs in eigen laadinfrastructuur, maar voor sommige niches en voor het historische wagenpark ziet het heil in op basis van hernieuwbare energiebronnen gemaakte brandstoffen.

Meer productievestigingen

In dat kader investeerde Porsche eerder al samen met Siemens en ExxonMobil in een productiefaciliteit voor eFuels in Chili, die gebouwd wordt door HIF Global. Met de investering in het bedrijf doet het daar nog een schepje bovenop. Het geld, dat Porsche naast een aantal ander investeerders ter beschikking stelt, zal gebruikt worden voor de verdere bouw van eFuel fabrieken in Chili, de VS en Australië. Die locaties zijn gekozen omdat ze over veel hernieuwbare energie beschikken uit de zon of wind, die in combinatie met waterstof en CO2 gebruikt wordt om de synthetische brandstof te maken.

Porsche ziet in die brandstof trouwens niet enkel een manier om auto’s aan te drijven. “Synthetische brandstoffen bieden interessante perspectieven in alle transportsectoren, van de auto-industrie tot de luchtvaart en de scheepvaart. Bovendien is e-methanol een belangrijke grondstof voor andere toepassingen, zoals in de chemische industrie, waar het grondstoffen van fossiele oorsprong kan vervangen. E-methanol is een tussenproduct dat ontstaat bij de productie van eFuel," zegt Michael Steiner, Lid van de Raad van Bestuur voor Onderzoek en Ontwikkeling bij Porsche AG.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Porsche AG.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km