Scoop: Renault 5 Electric, inclusief neo-retrostijl

De moderne en elektrische Renault 5 belooft een betaalbare prijs en een plezierig weggedrag, naast een look die trouw blijft aan zijn iconische voorganger. Wat dat laatste betreft, lijken deze testprototypes die aanpak te bevestigen.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 05 juli 2023
  • Toekomst

Zoals onlangs aangekondigd door het Franse merk tijdens een rondetafelgesprek over zijn toekomstige elektrische Renault 5, is de ontwikkelingsfase afgerond van zijn CMF-B EV-platform met behulp van mules met een aangepast koetswerk van een Clio. Nu krijgen de testprototypes dus hun definitieve carrosserie om mee op de weg te gaan. En net die prototypes hebben onze spionagefotografen betrapt in het zuiden van Spanje.

DNA behouden

Hoewel de testwagens nog zwaar gecamoufleerd blijven, laten ze wel al zien dat Renault zijn beloftes heeft waargemaakt. De toekomstige productiemodellen blijven dan ook trouw aan de neo-retrolook van de conceptversie uit 2021. Natuurlijk zijn er enkele details veranderd in de evolutie naar een productiemodel, zoals grotere zijspiegels, iets minder gladde deurgrepen achteraan, een ruitenwisser op de achterklep en een antenne op het dak.

Maar de algemene lijnen blijven duidelijk trouw aan het DNA van de conceptcar. Toch blijven enkele details van het concept verborgen. De ‘luchthapper’ op de motorkap van de conceptcar komt namelijk overeen met een uitstulping onder de camouflage van deze testprototypes.

Er zijn echter ook nieuwe elementen, zoals achteraan, waar we iets zien dat lijkt op een lange balk onder de camouflage, terwijl de conceptcar net een zeer gladde achterkant had.

Dubbel display?

Hoewel Renault al de grote lijnen van het exterieurdesign van de toekomstige elektrische Renault 5 heeft getoond met de conceptcar, blijft het interieur daarentegen nog geheim. Maar als we opnieuw inzoomen op een van de foto’s van onze spionnen, kunnen we toch iets zien dat lijkt op een dubbel display op de bovenkant van het dashboard.

Afspraak in 2024

Ter herinnering: Renault gaat deze elektrische afstammeling van de populaire R5 uit het begin van de jaren ’70 officieel voorstellen in 2024, waarmee het model de huidige Zoé vervangt. Zijn vanafprijs zou onder de 25.000 euro moeten liggen. We weten ook dat dit model zich moet onderscheiden van de concurrentie met een plezierig rijgedrag. Daarnaast, voor wie nog meer sport wil, komt er nog een snellere versie van deze compacte elektrische hatchback dankzij Alpine

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km