Bij Tesla opladen met een Chargemap-kaart? Het kan!

Op dit moment is deze optie alleen beschikbaar in Frankrijk, maar binnenkort zal dit in heel Europa mogelijk zijn.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 06 maart 2023
  • Buitenland

Tesla blijft het eenvoudiger maken voor zowel Tesla-rijders als niet Tesla-rijders om toegang te krijgen tot zijn Superchargers. Na het toestaan van toegang tot enkele van zijn laadpunten voor elektrische auto's van andere merken, is het nu mogelijk om laadsessies te betalen via de Chargemap-applicatie.

Eén kaart voor alles

De Chargemap-kaart dient zelfs niet fysiek tegen de laadpaal geplaatste te worden om een laadsessie te starten. Om van deze nieuwe functie te profiteren, dient u nog steeds over de Amerikaanse versie van de app te beschikken. Maar hierin is het dus nu mogelijk om de Chargemap-kaart toe te voegen als betaalmethode. Het voordeel hiervan is dat al uw oplaadfacturen op één plek worden verzameld, wat erg handig is.

Binnenkort in de rest van Europa

Wat betreft de prijs meldt Tesla een gelijke prijs per kWh, ongeacht de betaalmethode. Hoewel deze nieuwigheid momenteel alleen beschikbaar is in Frankrijk, zou deze binnenkort ook in de rest van Europa uitgerold moeten worden. Deze functie zou nieuwe bestuurders moeten aanmoedigen om het Amerikaanse laadnetwerk en de Chargemap-applicatie te gebruiken.

Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Chargemap.

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
TVR Cerbera Speed 12: de Heilige Graal staat te koop!

TVR Cerbera Speed 12: de Heilige Graal staat te koop!

Ben je van het onverschrokken type? Goed nieuws: de enige TVR Cerbera Speed 12 met goedkeuring voor de openbare weg staat te koop. Zonder overdrijven een unieke kans!

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Ooit van een ‘autoplant’ gehoord?

Audi België heeft samen met Daniel Ost, de Belgische meesterbloemist, een prototype ontwikkeld om een plant in de auto te houden. Als het idee aanslaat bij de klanten, zal dit plantje ook aangeboden worden als accessoire.

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Koopje van het moment: Jaguar S-Type, een Jag voor minder dan €3.000!

Ja, je kan al met een Jaguar rijden voor een zeer schappelijke prijs. Maar is dat wel een goed idee?

Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Tesla heeft een contactloos testcentrum in Zweden!

Het is gemakkelijker dan ooit om een Model S, 3, X of Y te testen. Je moet enkel een afspraak maken op de site van Tesla, ter plaatse eens bellen en je bent binnen.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 33.490
2021
19.500 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km