Jean-Francois Christiaens

18 SEP 2019

3 Bentleys voor minder dan 30.000 euro

Dit jaar viert een van de mest prestigieuze automerken zijn honderdste verjaardag: Bentley. De uitstraling en het nobele karakter van het merk zijn nagenoeg zonder gelijke, maar toch kan je een tweedehands Bentley kopen voor de prijs van een middenklasseberline. Verleidelijk, niet?

Voor je tot aankoop overgaat, moet je echter dit gekende refrein goed inprenten: een Bentley kopen is één ding, hem onderhouden is een heel andere kwestie. Informeer je dus nauwgezet voor je je spaarvarken slacht. Maar dromen mag natuurlijk altijd…

1. Bentley Turbo R

20190918082400bentleyturbor.jpg

Bentley leefde lang in de schaduw van zustermerk Rolls-Royce maar wist eindelijk een naam voor zichzelf te verwerven met de Turbo R. Zijn drukgevoede V8 ontwikkelde een niet-gecommuniceerd vermogen, dat echter op meer dan 350 pk werd geschat. Met deze krachtbron wist de nobele Brit de prestaties van een GT van zijn tijd te bieden. Wat trouwens tot het nodig succes leidde, met meer dan 7.000 verkochte exemplaren tussen 1985 en 1997.

2. Bentley Flying Spur

20190918082400bentleyflyingspur.jpg

Ongetwijfeld niet de meest sexy Bentley, noch de meest authentieke aangezien zijn chassis, motor en uitrusting recht uit de rekken van Volkswagen kwamen. Desondanks doet de magie van de gevleugelde B op het stuurwiel zijn werk door je te herinneren aan de stamboom van dit beest, terwijl zijn W12 sterk en gedempt een duw in de rug geeft en het comfort op topniveau blijft.

3. Bentley Mulsanne

20190918082358bentleymulsanne.jpg

De eerste Bentley die recht had op het Mulsanne-logo was een model dat rechtstreeks was afgeleid van de Rolls-Royce Silver Spirit, waar hij uiteindelijk nauwelijks van verschilde. De prestaties stonden weliswaar niet helemaal op het niveau dat bij het merk past, maar het comfort was subliem en de materialen eersteklas. De basisversie “Eight” van de Mulsanne kan je vandaag op de kop tikken voor minder dan 20.000 euro.
Advertentie
Advertentie
Advertentie