Jean-Francois Christiaens

17 SEP 2018

BMW Vision iNext: elektrisch en zelfrijdend

De BMW Vision iNext is een conceptcar die een idee moet geven over de richting die de toekomstige modellen van BMW’s elektrische i-familie zullen uitgaan. De conceptcar is zelfrijdend, geconnecteerd en uitstootvrij. Het productiemodel wordt verwacht in 2021.

De Vision iNext-conceptcar profileert zich als een grote SUV, die qua afmetingen aanleunt bij de X5. Hij zou zelfs tussen de huidige X5 en toekomstige X7 passen, maar BMW geeft nog geen exacte afmetingen vrij. De productieversie van deze elektrische SUV wordt in BMW’s i-familie verwacht tegen 2021. Na de i4-berline dus, die aangekondigd werd door de iVision Dynamics-conceptcar.

Verbonden nieren

Opvallend is het massieve radiatorrooster met de klassieke dubbele “nieren”. Hier zijn ze verbonden en is het radiatorrooster gesloten. De lichtblokken vooraan en achteraan vallen fijn uit, en het koetswerk wordt gekarakteriseerd door hoekige lijnen. Technisch zijn er nog geen details bekend, behalve dat het om een volledig elektrisch model gaat.

Zelfrijdend

Nog opvallender is het niveau waarop deze auto zelf rijdt. Een manuele “Boost”-modus is er speciaal voor chauffeurs die zelf nog het heft in handen willen nemen maar in de “Easy”-modus rijdt de Vision iNext volledig zelf. Het stuur schuift dan weg om zoveel mogelijk ruimte vrij te maken. In de “Exploration”-modus tot slot toont de auto tips over speciale bestemmingen die de passagiers kunnen interesseren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie