Jean-Francois Christiaens

4 DEC 2019

EuroNCAP: Tesla beter dan Porsche

Hoewel de meeste auto’s die de nieuwe testreeks van EuroNCAP hebben meegemaakt 5 sterren kregen, weet de Tesla Model X zich te onderscheiden… en een beter rapport te halen dan de Porsche Taycan.

De organisatie EuroNCAP heeft eind dit jaar hard doorgewerkt en liefst 13 modellen aan zijn beruchte crashtests onderworpen.

98 %

Vooral de Tesla Model X komt er bijzonder goed uit. De elektrische SUV krijgt namelijk een score van 98 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden en 94 procent voor zijn rijhulpsystemen. Fans van Tesla en/of Porsche zullen die cijfers onmiddellijk willen vergelijking met die van de Porsche Taycan, die respectievelijk 85 en 73 procent scoort. Voor de veiligheid van kinderen aan boord doet de Duitser dan weer wat beter dan de Amerikaan, met 83 in plaats van 81 procent: een nipt verschil… dat dan weer wordt uitgebalanceerd door de betere bescherming van zwakke weggebruikers door de Tesla (72 in plaats van 70 procent).

Voor de volledigheid noteren we dat beide modellen in het lijstje staan van auto’s die 5 sterren scoorden, naast de Audi Q7, Renault Captur, Subaru Forester (met ook een heel mooi rapport), Skoda Octavia, Ford Mondeo en Ford Kuga.

Veiligheid als optie

De nieuwe Peugeot 2008 krijgt ook 5 sterren, maar wel enkel wanneer hij is uitgerust met het optionele veiligheidspack “Safety Plus”, zoals dat eerder al het geval was voor zijn kleine broer 208. Zonder dit pack trekt EuroNCAP hem een punt af en scoort de cross-over even goed als de ‘stokoude’ grote eenvolumers Seat Alhambra en VW Sharan.

Drie sterren voor Jeep

FCA krijgt alweer klop bij deze nieuwe testreeks. Deze keer moet de Jeep Renegade tevreden zijn met drie sterren. Van alle modellen die EuroNCAP dit jaar heeft getest, is hij trouwens de enige die minder dan 4 sterren heeft verdiend.
Advertentie
Advertentie
Advertentie