Jean-Francois Christiaens

11 SEP 2018

Hypermoderne infotainmentsystemen met vintage looks voor je oldtimer

Wie een klassieke auto heeft, gruwelt bij de gedachte om zijn dashboard te verminken met een moderne autoradio. Maar wat dacht je van een infotainmentsysteem met vintage looks?

Zelfs aan boord van je old- of youngtimer heb je wel eens nood aan een modern navigatiesysteem, radio of een dringend telefoontje. Gelukkig zijn er meerdere oplossingen zodat je je dashboard niet hoeft te verminken. Heel wat aftermarketspecialisten hebben moderne infotainmentsystemen met vintage looks, maar ook constructeurs zelf zien er wel brood in.

Jaguar Land Rover ontwikkelt bijvoorbeeld moderne autoradio’s met klassieke looks. Zo voegen ze een elegant vleugje moderniteit toe aan een Jaguar E-Type of Land Rover Defender. De Jaguar Land Rover Classic-catalogus wordt nu uitgebreid met vijf nieuwe modules. Twee hebben het Jaguar-logo, twee het Land Rover-logo, en een is “universeel”.

Afhankelijk van het model krijg je een touchscreen van 3,5 duim, een navigatiesysteem met verkeersinformatie, Bluetooth, smartphone-integratie en zelfs DAB-radio. De prijzen beginnen vanaf £ 1.200, of € 1.350, inclusief installatie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie