Jean-Francois Christiaens

8 MEI 2019

Naar deze bijzondere Lamborghini was iedereen bijna 50 jaar op zoek

Deze Lamborghini Miura P400 was bijna een halve eeuw van de radar verdwenen. Het bijzondere model werd teruggevonden en onderzocht door de historische afdeling van Lamborghini. Wat hem zo speciaal maakt?

20190508075202lamborghinimiura.jpg

Herinner je je de film “The Italian Job” uit 1969 nog? In die film rijdt acteur Rossano Brazzi in een geweldige Lamborghini Miura een berg op in een lange openingsscène. Aan het einde van die scène wordt de auto volledig vernield. Maar dat wrak is niet dezelfde auto als in het begin van de scène.

Lamborghini zegt dat er in de film twee exemplaren van de Miura werden gebruikt. Het wrak was een Miura die al beschadigd was, het tweede exemplaar was een identieke Miura die gloednieuw was en aan zijn eerste eigenaar geleverd zou worden en daarna van de aardbodem verdween.

20190508075747lamborghinimiura.jpg
20190508075818lamborghinimiura.jpg

Zwart-wit

Dit jaar is de film 50 jaar oud, en daarom kondigde Lamborghini aan dat het de Miura had teruggevonden waar liefhebbers al sinds 1969 naar op zoek waren. De auto bevindt zich in de collectie van Fritz Kaiser uit Liechtenstein. Chassisnummer 3586 werd door Lamborghini zelf als authentiek verklaard.

In de openingsscène van de film zit trouwens een kleine incoherentie, zegt Lamborghini. Het model dat in de film gebruikt werd had oorspronkelijk een wit lederen interieur, maar Lamborghini wisselde die liever voor zwarte zetels van een testmodel om de zetels van de echte eigenaar niet vuil te maken. Alleen vergat Lamborghini de hoofdsteunen te veranderen, die in de Miura vastgemaakt zijn aan het ruitje dat het interieur van het motorcompartiment scheidt. Daarom zie je in deze video dus witte hoofdsteunen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie