Jean-Francois Christiaens

21 NOV 2018

Officieel: Ford Focus Active, voor klanten die niet kunnen kiezen

Overtuigd van de looks en hogere rijpositie van SUV’s maar toch liever een traditioneler koetswerk? Dan is de Active-uitvoering van de Ford Focus misschien iets voor jou. De crossoverinvloeden zijn er voor de vijfdeurs en de break.

Na de Fiesta en Ka+ kiest ook de Ford Focus voor de Active-behandeling. Niet alleen als Clipper, zoals vaak het geval is bij auto’s die een avontuurlijkere versie willen. De Focus Active is er ook als vijfdeurs.

Hogere bodemvrijheid

Naast koetswerkaddenda krijgt de Focus Active een 30 millimeter hoger koetswerk vooraan en een verhoging van 34 millimeter achteraan. Vierwielaandrijving is er dan weer niet. Maar naast Normal, Eco en Sport zijn er nog twee andere rijmodi: Slippery en Trail. De eerste beïnvloedt de stabiliteitscontrole en tractiecontrole voor meer trekkracht in modder, op sneeuw of ijs. De tweede moet vooral het rijgedrag op zand verbeteren.

Vanaf 24.200 euro

In België zal de Ford Focus Active minstens € 24.200 kosten, en € 25.200 voor de break. Dat zijn de prijzen voor de 1.0 Ecoboost turbobenzine van 125 pk. Reken op € 27.900 (of € 28.900 voor de Clipper) voor de 1.5 EcoBlue diesel van 120 pk. Vanaf januari 2019 zal hij te bestellen zijn.

Advertentie
Advertentie
Advertentie