Bert Troubleyn

29 SEP 2020

Video: onwaarschijnlijke Concept Mercedes AVTR rijdt echt

De concept AVTR werd al begin dit jaar voorgesteld, maar dit bijzondere apparaat rijdt ook echt. En zelfs dat doet hij op een vreemde manier.

20200929141137avtr.jpg

De coronacrisis en alle bijhorende lockdowns hebben de dynamische voorstelling van de Concept AVTR doorkruist, maar het prototype dat begin dit jaar zijn werelddebuut beleefde kan nu voor het eerst rijdend worden bewonderd. Mercedes heeft namelijk een filmpje gemaakt. En neen, de bewegende beelden zijn geen computermateriaal, want het prototype rijdt echt. Een heel opvallend element aan het elektrische prototype is dat de vier wielen elk bollen zijn, waardoor ze hun aandrijfkrachten niet enkel rechtdoor maar ook zijdelings kunnen sturen. Op die manier kan de auto ook zijwaarts rijden zonder gebruik van een stuurkolom.

2020092914113619c1037002.jpg

Mercedes gaat dus nog een pak verder dan Hummer met zijn Krabmodus . Over het stuur gesproken: dat heeft deze conceptcar niet. Hij laat zich besturen via een soort bult op de middentunnel die je zoals een joystick in de juiste richting duwt. De batterijen maken gebruik van “grafeengebaseerde organische celchemie zonder zeldzame aardmetalen. De materialen van de batterij zijn composteerbaar en dus volledig recycleerbaar”.

20200929141136avtr.jpg

Uiteraard gaat de AVTR nooit in productie, maar veel van de technologie aan boord is wel interessant. Zeker omdat Mercedes een traditie heeft om technologie die op een paar jaar van serieproductie staat in dit soort buitenissige conceptcars voor te stellen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie