Pierre-Benoit Sepulchre

9 OKT 2019

Video: Peugeot 208 scoort slechts 4 sterren bij Euro NCAP

Bijzonder slecht nieuws voor de Franse constructeur…

Donderslag bij heldere hemel in Sochaux: de nieuwe 208, de bestseller van het Peugeot-gamma, heeft slechts 4 sterren gescoord bij de crashtests van Euro NCAP. Dezelfde score werd eerder ook al toegekend aan de DS 3 Crossback, die in zijn basisversie ook maar 4 sterren kreeg (maar wel 5 met optionele veiligheidsuitrusting). De Peugeot 208 zou dezelfde logica kunnen volgen en dus uiteindelijk ook de zo gegeerde vijf sterren kunnen rapen als hij met een paar opties wordt beladen. Maar de Renault Clio is er wel in geslaagd om reeds in zijn basisversie al 5 sterren te veroveren.

In detail

Concreet kreeg de 208 een score van 91 procent voor de bescherming van volwassenen (96 procent voor de Clio) en 86 procent voor die van kinderen (89 procent voor de Clio). Dat blijven nog steeds uitstekende resultaten. Maar de Peugeot heeft zijn vijfde ster verloren door zijn omgang met andere weggebruikers, en dan vooral de kwetsbaarste onder hen, met een heel matig resultaat van 56 procent.

Twee elementen verklaren deze magere score: het gevaar voor het hoofd van een voetganger als die door de 208 zou worden aangereden (ter hoogte van de voorruitstijlen) en de matige kwaliteit van het botspreventiesysteem, dat totaal inefficiënt bleek bij een aanrijding met een fietser.

Advertentie
Advertentie
Advertentie