BMW: een ‘Neue Klasse’ op waterstof?

Dat is toch wat Jürgen Guldner, de waterstofspecialist van BMW, onlangs vertelde…

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 28 februari 2023
  • Toekomst

In een interview met het magazine Autoblog gaf Jürgen Guldner, die op dit moment aan het hoofd staat van het waterstofprogramma van BMW, aan dat de volgende generatie auto’s van het Beierse merk een waterstofaandrijving zou kunnen krijgen, naast een 100 % elektrische versie. Een optie die enkel voor de grootste modellen van toepassing zou zijn en die we niet voor 2025 moeten verwachten.

Kleine waterstoftanks in plaats van batterijen

Volgens Guldner denkt BMW aan meerdere kleine waterstoftanks die de plaats innemen van de batterijen in de nieuwe architectuur die ontwikkeld wordt voor de ‘Neue Klasse’. De andere onderdelen zijn praktisch identiek aan die van een 100 % elektrisch voertuig, waardoor er voor de rest nauwelijks aanpassingen nodig zijn.


Een technologie die BMW (heel) goed kent

Het moet gezegd dat BMW niet aan zijn proefstuk toe is wat waterstofauto’s betreft. Het merk heeft immers net een honderdtal exemplaren van de iX5 de weg op gestuurd die rijden op deze brandstof. De Duitse SUV’s zijn uitgerust met 2 tanks die samen 6 kg waterstof bevatten, goed voor een rijbereik van 504 km volgens de WLTP-cyclus. Deze vloot, die deel uitmaakt van een pilootproject, wordt gebruikt voor demo’s en tests om op die manier concrete antwoorden te bieden op de vraag wat waterstof nu echt te bieden heeft. 


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een BMW? Kies uit meer dan 35.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste BMWzoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Volkswagen Polo G40: vergeten sportieveling met trompet!

Een grote compressor in een kleine Polo? Dat klinkt als een verleidelijk recept, en het bewijst dat de Volkswagen-groep – met een klein duwtje in de rug – weldegelijk een echte funauto kan bouwen!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km