De 5 geheimen van de Renault 4

Een lange carrière van meer dan 30 jaar (1961-1992), meer dan 8 miljoen exemplaren en een onmiskenbaar smoeltje: de Renault 4 maakt deel uit van het collectieve geheugen, ook bij jongeren, vooral dankzij de beroemde 4L Trophy. Toch heeft deze beroemde wagen nog een paar geheimen…
  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 24 juli 2020
  • Divers

Na de 5 geheimen van de Citroën 2 PKFiat Nuova 500Mini ClassicVW GolfPorsche 911Ferrari 250 GTO , de Mercedes 300 SL , de Lamborghini Countach  en de Range Rover, we onze reeks verder met 5 weetjes over een ander iconisch model: de Renault 4.

 De 5 geheimen van de Renault 4

1. Gebouwd bij Alfa Romeo

De Renault 4 werd in alle uithoeken van de wereld gebouwd, onder meer in België, maar ook in een Alfa Romeo-fabriek in Napel. De Italianen hadden namelijk een akkoord met Renault om de Dauphine onder licentie (en met een Alfa-logo) te bouwen, naast de R4 (als Renault). De vele productiefouten en de steeds meer gespannen relatie lieten de samenwerking al snel op de klippen lopen. Aan het andere uiterste stond de ‘Belgische’ R4 gekend om zijn bouwkwaliteit. De Renault 4 “van Belgische kwaliteit” werd trouwens gebruikt voor de meest veeleisende markten, waaronder de Duitse.

De 5 geheimen van de Renault 4

2. Van de paus tot Pablo Escobar

Wat hebben paus Franciscus en de beroemde drugsbaron Pablo Escobar gemeen? Ze hebben allebei met een R4 gereden. De eerste hield van de eenvoud van het model, de tweede gebruikte hem voor een paar plaatselijke races.

3. Ontworpen voor politiehoeden

De 5 geheimen van de Renault 4

De Renault 4 was bijzonder populair bij de Franse nationale Gendarmerie. Zijn eenvoud, zijn lage gebruikskosten en… het feit dat de gendarmes konden rijden met hun uniformhoed op spraken de ordehandhavers sterk aan. Renault heeft het derde laatste exemplaar van de R4 trouwens aan de Gendarmerie geschonken.

4. Noem hem niet ‘4L’

De 5 geheimen van de Renault 4

Velen noemen het model 4L, maar dat is fout. De Renault 4 heeft een meer luxueuze variant gekend, de ‘Limousine’, die veruit het best verkocht. Zijn naam ‘4L’ wordt door velen voor alle versies overgenomen, maar dat is dus een vergissing.

De 5 geheimen van de Renault 4

5. Micro-Renault 4

Jean Bertin, een geniale uitvinder die onder meer de luchtkussentrein bedacht, stelde vast dat in de jaren ’60 de auto sterk aan populariteit won. Hij nam plaats in op de weg, veroorzaakte files en creëerde parkeerproblemen. Bertin vond dat onzin, temeer omdat er doorgaans niet meer dan twee mensen aan boord zitten. Daarom ontwikkelde hij een mini-R4, die 62 centimeter was ingekort. Helaas is het project nooit verder geraakt dan één prototype, dat tot vandaag nog bestaat.

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Win een plaats als co-piloot in een Porsche GT3 of GT4!

Ben jij er klaar voor om de sensatie van je leven te ervaren? Vroom heeft 5 felbegeerde plaatsen veiliggesteld, zodat jij de co-piloot kan worden van een Porsche GT3 of GT4 tijdens de Porsche Club Francorchamps Days op 8 of 9 april. Wees er snel bij voordat deze unieke kans aan je voorbij gaat!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

Reportage: QUQUQ, een campervan in pakketvorm!

In plaats van een ‘echte’ camper te moeten kopen, kan je ook tijdelijk de nodige accessoires in een op maat gemaakte module voor je auto aanschaffen. Zoals met de QUQUQ Busbox-4, speciaal gemaakt voor de meest lifestylegeoriënteerde EV van het moment: de VW ID. Buzz!

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Mitsubishi XRT Concept: de toekomstige L200?

Deze Mitsubishi XRT Concept is de voorbode van de volgende L200. Hij komt op de markt in Thailand en vervolgens in de rest van Azië en Oceanië, maar zal hij tot Europa geraken?

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar 2 BST Edition 230: exclusief bisnummer

Polestar brengt opnieuw een gelimiteerde BST Edition-sportversie uit van zijn elektrische berline Polestar 2, die onlangs een facelift kreeg.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.999
2018
24.489 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km