Scoop: elektrische Porsche Macan bijna naakt betrapt!

Onze spionagefotografen hebben de Duitse elektrische SUV gespot met nog maar een heel dun laagje camouflage. Zou dit betekenen dat het model zeer binnenkort wordt onthuld?

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 28 augustus 2023
  • Toekomst

De elektrische Porsche Macan wordt eindelijk aan het grote publiek getoond, of toch bijna. Onze spionagefotografen hebben namelijk een prototype van het toekomstige elektrische model uit Stuttgart betrapt met nog maar een dun laagje camouflage op de achterkant. We kunnen dus zijn SUV-coupévorm en zijn voorzijde in vol ornaat aanschouwen. Die neus krijgt de nieuwe lichtsignatuur van het merk die we ook al konden zien op de facelift van de Cayenne. En dat is niet het enige model waarmee deze volgende generatie Macan wat techniek deelt.

Tot 603 pk en PPE-architectuur op 800 V

De elektrische Macan wordt de technische neef van de toekomstige Audi Q6 e-tron, en rust dan ook op hetzelfde Premium Plaform Electric (PPE). Een architectuur op 800 V die speciaal is ontworpen voor elektrische premiummodellen van de Duitse groep. Daarmee zou de elektrische Macan een net zo indrukwekkend vermogen en een supersnelle laadtijd moeten krijgen als de Taycan, die met 270 kW kan opladen en daarmee 100 km aan rijbereik terugwint op 5 minuten tijd. De elektrische SUV van Porsche zou ook een meesturende achteras krijgen en twee elektromotoren, een per as, die samen tot 603 pk ontwikkelen.

Niet voor 2024?

Dit is nog niet bevestigd, maar we schatten in dat de SUV van Stuttgart zijn batterij van ongeveer 100 kWh deelt met zijn neef uit Ingolstadt - de Audi Q6 e-tron, dus. Er moet enkel nog een beetje camouflage loskomen voor zijn officiële voorstelling. Een presentatie die, hopen we, nog dit jaar plaatsvindt, of toch zeker begin volgend jaar. In ieder geval komt de elektrische Macan pas in 2024 toe bij de dealers.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Audi Q4 e-tron krijgt meer vermogen dankzij een update

Het model krijgt een nieuwe, meer efficiënte batterij en elektromotor.

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

Focus op het indrukwekkende elektrische EQ-gamma van Mercedes

De elektrische EQ-familie van Mercedes telt tegenwoordig een breed scala aan modellen voor alle behoeften. Laten we de verschillende leden van deze familie eens overlopen.

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Polestar: van 3 tot 7, wat weten we al over de toekomstige modellen?

Van een grote SUV tot een kleine roadster, langs een vierdeurs-GT en een SUV-coupé: dit is alles wat we al weten over de toekomstige modellen van Polestar.

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Vergeten model: Opel Frontera, potentieel verzamelobject?

Het model is misschien een beetje in de vergetelheid geraakt, maar de eerste exemplaren van de Opel Frontera kunnen nu als oldtimer ingeschreven worden! Een model dat weleens gewild zou kunnen worden. We leggen uit waarom.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 21.990
2021
33.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.000
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km