Seat Ibiza en Arona krijgen... nog een facelift

De Seat Ibiza en SUV-broertje Arona moeten het nog wat langer uitzingen, want in plaats van een nieuw model komt er nog een facelift voor 2025.

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 22 maart 2024
  • Toekomst

Het wordt hoe langer hoe meer duidelijk dat Seat niet meer het favoriete Spaanse merk is binnen de Volkswagen-groep. Waar Cupra steeds meer nieuwe en hippe modellen krijgt, met de kleine Raval, de Tavascan en de Terramar op komst, moet Seat steeds langer zien te roeien met de riemen die het heeft. Het meest recente model in het gamma is de León, die binnenkort een facelift krijgt in navolging van platformgenoten VW Golf en Skoda Octavia. Bij de rest van het gamma wordt het stilaan tijd voor opvolging...

Tweede facelift voor 2025

Maar die komt er dus niet, zo bewijzen deze beelden van de aanstaande facelift voor de stadswagen Ibiza en zijn SUV-tegenhanger Arona. Modellen die in 2017 op de markt kwamen – 7 jaar geleden dus – en in 2021 al een facelift kregen. Maar voor modeljaar 2025 mogen ze nog een keer langs de plastisch chirurg, die ze een nieuwe neus en achterzijde aanmeet. We zien nog iets scherpere koplampen met LED-verlichting, een nieuwe voorbumper die iets sportiever oogt, nieuwe veldesigns en een lichtjes hertekende achterzijde, al zijn het opnieuw vooral de lichtblokken die opvallen. 

Van het interieur krijgen we nog niets te zien, maar reken op een vernieuwd technologieaanbod met vermoedelijk een standaard aangeboden digitale cockpit en een update voor het infotainmentsysteem.

Wat gebeurt er nu met Seat?

Beide modellen komen echter nog niet direct op de markt. De beelden die we te zien krijgen, komen uit een persconferentie die CEO Wayne Griffiths heeft gehouden om de toekomst van Seat in de spotlights te zetten. De marktlancering staat gepland voor 2025. Tijdens die conferentie verkondigde Griffiths nog te willen investeren in het merk om het terug naar de voorgrond te brengen, ook in de elektrische toekomst, maar concrete beloften kwamen er nog niet. 

Volgens de geruchten zou de VW-groep van plan zijn Seat te transformeren tot aanbieder van betaalbare elektrische mobiliteitsproducten, maar misschien kan het intussen zijn oudere benzinegamma aan bodemprijzen verkopen voor klanten die de switch nog niet willen of kunnen maken. 

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Seat? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Seat-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km