Tabula rasa bij Jaguar, weg met SUV’s!

Behalve de I-Pace verdwijnen bij Jaguar alle bestaande modellen. In het nieuwe gamma, dat op een nieuw ontwikkeld elektrisch platform zal staan, zullen geen SUV’s zitten!

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 08 februari 2022
  • Sector
  • 9.926 weergaven

Dat Jaguar evolueert naar een puur elektrisch merk, dat wisten we al. Nu kondigt het Britse merk aan dat het een nieuw platform ontwikkelt, en daarop geen enkele verderzetting van het huidige gamma zal bouwen. Het merk begint met andere woorden helemaal opnieuw, op de 100% elektrische I-Pace na, die blijft bestaan. Die I-Pace zal ook de enige SUV-achtige zijn in het toekomstige gamma van het merk, want het geeft aan geen SUV’s te zullen bouwen op het nieuwe platform. Gezien de populariteit van die koetswerkvorm, kan dat gezien worden als een bizarre beslissing. Het merk zal op die manier minder concurreren met andere merken en proberen te scoren met een gamma van auto’s met “unieke proporties”… Die unieke proporties mogen van ons gerust lijken op die van de virtuele Vision GT SV concept, die iets meer dan een jaar geleden voorgesteld werd in Gran Turismo en te zien is op de foto’s bij dit artikel.

Panthera

Het nieuwe platform krijgt de naam Panthera (neen, niet Pantera), de wetenschappelijke verzamelnaam van grote katachtigen. Aangezien het niet ontwikkeld wordt voor SUV’s zal Jaguar het ook niet delen met zustermerk Land Rover, dat uiteraard wel dat soort voertuigen blijft aanbieden. Die aanpak moet zorgen voor meer diversificatie tussen de gamma’s van beide merken, en Jaguar een meer luxueuze richting uitsturen. Het merk wil niet meer wedijveren met de traditionele premiummerken, maar zich hoger positioneren, met een uniek en vooruitstrevend design, toptechnologie en raffinement… en ongetwijfeld ook hogere prijsregionen. Op de resultaten van die nieuwe aanpak is het wachten tot 2025. Ondertussen heeft Jaguar alle investeringen in zijn huidige gamma stopgezet om de vernieuwing te financieren.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Jaguar? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Jaguar-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Jaguar.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km