Top 5: onze favoriete campers van het moment

Het Caravan Salon in Düsseldorf is de ideale gelegenheid om onze 5 favoriete campers op te lijsten die deze zomer zijn voorgesteld.

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 30 augustus 2023
  • Divers

5. Mercedes V-Klasse Marco Polo

Mercedes heeft van het Caravan Salon gebruik gemaakt om de Marco Polo-versie van zijn nieuwe V-Klasse voor te stellen. De facelift van de V-Klasse werd vorige maand aangekondigd en krijgt een nieuw gezicht, maar vooral een meer luxueus interieur. De Marco Polo-versie biedt nog steeds plek voor 4 personen dankzij zijn neerklapbare achterbank en het bed in zijn klapdak. De Marco Polo is ook meer geconnecteerd dan ooit, dankzij de Mercedes-Benz Advanced Control-functie (MBAC) waarmee je verschillende voertuigfuncties kan bedienen via je smartphone.



4. Citroën Type Holidays

Deze retro-conceptcamper van Citroën is ook te zien in Düsseldorf. Het is in feite een SpaceTourer-bestelwagen met de look van een Type H dankzij de hulp van de Italiaanse carrossier Caselani. Ondanks zijn oldtimerlook, heeft hij wel een hypermodern interieur dat toegankelijk is dankzij twee handige schuifdeuren. Aan boord vind je onder meer een volledig uitgeruste kitchenette en draaibare voorzetels. Er is slaapplek voor maximaal 4 personen dankzij zijn klapdak en zijn achterbank die kan neergeplooid worden tot een bed. Deze conceptcar is de voorbode op een compleet aanbod met de naam 'Holidays', dat binnenkort door Citroën wordt aangeboden.



3. Volkswagen Amarok PanAmericana

Naast het California Concept (dat de concurrentie aangaat met de nieuwe Ford Transit Custom Nugget, die ook op het Caravan Salon te zien is), heeft Volkswagen ook een PanAmericana-versie van de Amarok meegebracht naar Düsseldorf, een pick-up die volledig is uitgerust om mee op avontuur te gaan! Dit exemplaar heeft de 3 liter-V6 diesel onder de kap van 177 kW (240 pk) en 600 Nm. Daarbovenop kreeg de Amarok heel wat verbeteringen zoals een andere ophanging, offroadbanden van BF Goodrich, heel wat extra verlichting en natuurlijk ook nog een gigantische daktent met luifel die op een hardtop van Alu-Cab rust.



2. Hummer EV EarthCruiser

Helaas is deze variant van de elektrische Hummer niet voorgesteld in Duitsland, maar wel op de Overland Expo Mountain West in de Verenigde Staten. Toch is het model te indrukwekkend om niet meegerekend te worden in deze lijst. Het is namelijk geen voertuig op zich, maar een module die op elke elektrische Hummer pick-up kan worden gemonteerd. Het meest indrukwekkende is echter dat de module volledig onafhankelijk is van de rest van de wagen. Dankzij een batterij van 6 kWh en zonnepanelen op het dak, kan je tot 7 dagen lang off-grid blijven! Een knap project, en het blijft niet bij een conceptversie. De EarthCruiser komt vanaf volgend jaar op de markt voor de gelukkige eigenaars van de 1.000 pk sterke en 4,1 ton zware elektrische pick-up. En dat is nog zonder het gewicht van de module meegerekend, die ook niet al te licht zal zijn...



1. Mercedes Sprinter AWOL

We blijven in de VS met deze creatie van Benchmark Vehicles, dat een Mercedes Sprinter heeft omgebouwd en er het achtervoegsel AWOL heeft opgeplakt. En het was een ingrijpende transformatie. De bestelwagen van Mercedes kreeg nog in Duitsland 3 vergrendelbare differentiëlen, een verhoogde ophanging met bijna 30 cm extra bodemvrijheid en BF Goodrich-offroadbanden van 37 inch! Om maar te zeggen dat deze AWOL vrijwel elk obstakel kan overwinnen. Maar Benchmark Vehicles heeft zich niet enkel gericht op de offroadcapaciteiten van deze campervan. Het Amerikaanse bedrijf heeft ook aan alles gedacht om de apocalyps in alle comfort te kunnen overbruggen, met onder meer een keukentje en meerdere bedden. Met al deze uitrusting is deze AWOL natuurlijk niet de meest betaalbare Sprinter. Het prijskaartje bedraagt dan ook bijna een half miljoen euro!



Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km