Video: MG maakt zich op voor de lancering van zijn elektrische roadster

De Chinese SAIC-groep wil daarmee terug aanknopen met het verleden van het merk.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 03 augustus 2022
  • Toekomst

Terwijl we MG vandaag vooral kennen van zijn elektrische SUV’s, break en binnenkort ook hatchback, bouwde het Britse merk in het verleden vooral sportieve roadsters en daarvan afgeleide coupé’s. Denk maar aan de sierlijke MG A, populaire MG B en later de MG TF. Met een elektrische roadster wil het de draad nu terug oppikken.

(Iets) duidelijker beeld

De auto die dat moet doen werd vorig jaar voor het eerst getoond met de Cyberster concept, die we eerder dit jaar nog terugzagen op patentbeelden. Nu heeft de Britse afdeling van het merk een teaservideo de wereld ingestuurd van de productieversie van de roadster, onder de noemer ‘Return of the Legend’.


Hoewel de video eerder bedoeld is om te plagen dan het model echt te onthullen (en de kwaliteit van het beeld bedenkelijk is), krijgen we toch al een beeld van enkele details. Zo beschikt het getoonde model geheel in de roadstertraditie over twee zitplaatsen en een stoffen dak, maar zijn er ook schaardeuren te zien en een stuur dat veel weg heeft van de ‘Yoke’ van Tesla. De achterlichten – met verwijzingen naar de Britse ‘Union Jack’ – lijken kleiner en hoger geplaatst dan op de conceptversie.

Wanneer we het model in zijn geheel te zien krijgen, is nog niet bekendgemaakt. Maar de lancering van deze video doet vermoeden dat dat niet meer lang zal uitblijven.


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een MG? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste MG-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: MG/YouTube.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km