De 5 geheimen van de MGB, een icoon van de 60s

Dit is de ultieme Britse cabriolet. De MGB, dat is zo’n beetje de VW Golf onder de oldtimers: een fijne, goed gebouwde en eenvoudig te herstellen auto met een heel breed en onuitputtelijk netwerk van specialisten. Laat ons de geheimen van zijn succes eens onder de loep nemen.
  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 18 januari 2021
  • Divers
  • 402 weergaven

Na de 5 geheimen van de Citroën 2 PKFiat Nuova 500Mini ClassicVW GolfPorsche 911Ferrari 250 GTO , Mercedes 300 SL , Lamborghini Countach , Range RoverRenault 4Ferrari Testarossa ,McLaren F1Citroën DSJaguar E-TypeVolkswagen KeverWillys MBCitroën TractionPeugeot 205Renault 5Lada NivaMercedes 190Fiat PandaRenault 4CV , Volvo 240BMW M1Ford T, Alfa Romeo Giulietta, Peugeot 203Mazda MX-5Renault EspaceFord Fiesta en de Renault Dauphine, zetten we onze reeks verder met 5 weetjes over een ander iconisch model: de MGB.


De 5 geheimen van de MGB, een icoon van de 60s

1. De leerling overtrof de meester

In zijn 18-jarige productie zijn bijna een half miljoen exemplaren verkocht van de MGB, waardoor hij lang de titel van “Best verkochte cabrio ter wereld” mocht behouden. Uiteindelijk werd hij onttroond door de Mazda MX-5… die op hem geïnspireerd was. De ingenieurs van Mazda die instonden voor de ontwikkeling van de MX-5 hebben er nooit een geheim van gemaakt dat ze bij de ontwikkeling van de eerste generatie hun inspiratie hadden gehaald bij de Britse roadsters (en dan vooral de Lotus Elan). Nochtans was er van de MGB, in tegenstelling tot van de kleine Japanner, een GT-versie (coupé), vanaf 1965.

De 5 geheimen van de MGB, een icoon van de 60s

2. Moderner dan je zou denken

Hoewel de MGB vandaag het archetype is van de traditionele roadster, was hij bij zijn lancering in 1962 behoorlijk modern: een zelfdragend koetswerk, een tandheugelstuur en, vooral, een geprogrammeerde vervormingszone voor bij botsingen. Voor wat dat laatste betreft had hij ei zo na een wereldpremière.

De 5 geheimen van de MGB, een icoon van de 60s

3. Motor met wortels in de jaren… ‘40

Het imago van de MGB is onlosmakelijk verbonden met de rauwe, ietwat rommelige klank die uit zijn uitlaat komt. Dat betekent echter niet dat je buitengewone prestaties moet verwachten: zelfs in zijn tijd was de MGB geen voorbeeld op dit vlak. Maar zijn B Series-viercilinder, waarvan de wortels in de jaren ’40 liggen, onderging doorheen de jaren talrijke verbeteringen zodat hij een soepele en onverwoestbare machine werd, die heeft bijgedragen aan het succes van het model. Er zouden ook nog andere motoren worden aangeboden in de MGB, zoals een 3.0-zescilinder (MGC) en een heerlijke V8…

De 5 geheimen van de MGB, een icoon van de 60s

4. De V8: gepikt idee?

Alles begon aan het eind van de jaren ’60 bij ene Ken Costello. De Brit was een geniale alleskunner, die even goed auto’s kon besturen als ze prepareren en bouwen. Hij ontwikkelde een sportieve versie van de MGB door er een Oldsmobile-V8 in te proppen. De transformatie trok de nodige aandacht en de leiding van het merk besliste om hetzelfde te doen, maar dan met de betrouwbare Rover-V8. Wanneer die klaar was, probeerde het merk zelfs om de productie van Ken Costello te verhinderen. Vandaag zijn de Costello-exemplaren zeer gegeerd. Ze waren krachtiger, maar ook duidelijk minder betrouwbaar.

De 5 geheimen van de MGB, een icoon van de 60s

5. De ultieme gemakkelijke collectiewagen

Net zoals de VW Kever is de MGB het archetype van de oldtimer waar je gemakkelijk mee kan leven. Op basis van een gelijkvormigheidsattest kan je een volledige auto bouwen. Echt alle onderdelen worden nog geproduceerd, met inbegrip van de kas, en voor absoluut betaalbare tarieven. Voeg daar nog het zeer uitgebreide specialistennetwerk en de betrouwbare motor aan toe die bevattelijk is voor zondagsknutselaars en je begrijpt waarom het model ook vandaag nog succes kent.

De 5 geheimen van de MGB, een icoon van de 60s

Op zoek naar een oldtimer?

Ben jij op zoek naar een oldtimer? Ontdek onze nieuwste zoekertjes voor oldtimers nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW schenkt zichzelf een fabriek van 1 miljard euro!

BMW schenkt zichzelf een fabriek van 1 miljard euro!

Er zullen modellen gebouwd worden die gebaseerd zijn op het ‘Neue Klasse’-platform.  

Scoop: de toekomstige Renault Austral is al betrapt

Scoop: de toekomstige Renault Austral is al betrapt

Dankzij onze spionnen krijgen we al een duidelijker voorsmaakje van de vervanger die Renault voorziet voor zijn Kadjar SUV.  

Tesla kopieert de concurrentie

Tesla kopieert de concurrentie

Dat zijn we niet gewoon van het merk, dat doorgaans out-of-the-box durft te denken.

Porsche Vision Gran Turismo: digitaal geweld

Porsche Vision Gran Turismo: digitaal geweld

De Porsche Vision Gran Turismo is bijna klaar om het circuit op te gaan…. in Gran Turismo 7

Aanbevolen tests voor jou

4,0 /5 Test: Ford Mustang Mach-E GT, elektrisch Zwitsers zakmes

Test: Ford Mustang Mach-E GT, elektrisch Zwitsers zakmes

Hij is agressiever, sportiever en dynamischer, maar toch gedraagt deze GT-versie van de Amerikaanse SUV zich niet zoals de ontembare volbloed die we hadden verwacht…

3,9 /5 Test: BMW M240i xDrive, plezier in het vizier

Test: BMW M240i xDrive, plezier in het vizier

Terwijl de 1-Reeks een brave voorwieltrekker is geworden heeft BMW voor zijn nieuwe 2-Reeks vastgehouden aan een achterwielaangedreven architectuur. Maar weet die nog steeds de “Freude am Fahren” te bieden die het merk zo dierbaar is?

Renault Kangoo vs VW Caddy: grote gezinsvrienden

Renault Kangoo vs VW Caddy: grote gezinsvrienden

Bij hun generatiewissel zijn de Renault Kangoo en Volkswagen Caddy onbetwistbaar hogerop geklommen. Zodanig zelfs dat ze hun oorsprong als werkpaard doen vergeten en een steeds ruimer en meer moduleerbaar interieur bieden. Maar wat moet dat dan kosten?

3,4 /5 Test: Ford Ranger, 4 speciale edities van de nummer één

Test: Ford Ranger, 4 speciale edities van de nummer één

Om hulde te brengen aan het huidige Ranger-gamma en eraan te herinneren dat er nog exemplaren te koop zijn, heeft Ford niet minder dan 4 speciale edities voorgesteld! We gaan op pad met de Wolftrack, Stormtrak, Raptor SE en MS-RT!

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de Kia Sportage van de vijfde generatie, op maat gemaakt voor Europa

Zoveel kost de Kia Sportage van de vijfde generatie, op maat gemaakt voor Europa

De populaire SUV Kia Sportage is voor het eerst verkrijgbaar in een specifieke versie voor de Europese markt. Hij biedt voortaan een breed gamma van geëlektrificeerde aandrijflijnen. Maar tegen welke prijs?

Zoveel betaal je voor een Dacia Jogger, de betaalbare zevenzitter

Zoveel betaal je voor een Dacia Jogger, de betaalbare zevenzitter

De nieuwe Jogger wordt bij ons op 24 december op de markt gebracht en staat vanaf maart 2022 bij de dealers. Maar hoeveel kost deze nieuwe gezinsgerichte cross-over van Dacia?

Top 10 van de meest betrouwbare automerken in 2021

Top 10 van de meest betrouwbare automerken in 2021

De Japanse merken kunnen, nog maar eens, uitstekende resultaten voorleggen in deze nieuwe betrouwbaarheidsstudie.

Een van de drie Bugatti's EB 112 is te koop!

Een van de drie Bugatti's EB 112 is te koop!

De Duitse specialist Schaltkulisse heeft zijn aanbod net uitgebreid met een bijzonder zeldzame EB 112. Amper 3 exemplaren werden van deze vierdeurs Bugatti gebouwd!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 33.250
2021
50 km

Benzine, Manueel

€ 26.995

Diesel, Manueel

€ 25.295
2021
15 km

Diesel, Automaat

€ 102.950
2021
12 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Diesel, Automaat

€ 45.499
2019
49.000 km

Benzine, Automaat

€ 17.299
2018
82.000 km
€ 17.950
45.623 km

Benzine, Manueel

€ 15.999
2018
29.000 km