Zeekr 007: alweer het vierde model

Zeekr, het premium elektrische merk van de Chinese Geely-groep, maakt ons alvast warm voor het vierde model in zijn gamma: de Zeekr 007, een elektrische sedan die het moet opnemen tegen de Tesla Model 3.

  • Möller  Yeelen Möller Yeelen
  • 09 november 2023
  • Elektrisch

Voor wie niet helemaal mee is, even een korte samenvatting: de Chinese Geely-groep, eigenaar van onder meer Volvo, Lotus en Smart, maar ook van de jongere merken Polestar, Lynk & Co en LEVC, heeft in 2021 nóg een nieuw merk gelanceerd: Zeekr. Zeekr staat in de markt als een premium EV-merk met een Chinese identiteit. Het eerste model van het merk was de Zeekr 001, een middelgrote shooting brake met een groot rijbereik die we ook al konden testen. Niet lang daarna werd de Zeekr 009 getoond, een luxueuze monovolume die technisch identiek is aan de Volvo EM90, die op 12 november voorgesteld wordt. De Zeekr X is dan weer een compacte SUV die zijn genen deelt met de Volvo EX30 en de Smart #1 en #3. En nu is hier model nummer vier: de Zeekr... 007!

Tesla Model 3-rivaal?

Of er een link bestaat met de wereldberoemde Britse geheim agent, weten we niet, maar wat we wel weten is dat de Zeekr 007 een premium elektrische vierdeursberline wordt. Vermoedelijk valt hij in dezelfde klasse als de Tesla Model 3, de Volkswagen ID.7, de Hyundai Ioniq 6, maar ook de BYD Seal uit eigen land. Net als de andere modellen van het merk wordt de technische basis gevormd door het schaalbare SEA-platform (Sustainable Electric Architecture), dat schaalbaar is en een grote diversiteit aan configuraties mogelijk maakt.

Volledig eigen look

Vergeleken met de rest van het gamma krijgt de Zeekr 007 ook een eigen look. De verticale lichtsignatuur van de Zeekr 001 en X, die sterk lijkt op die van Lynk & Co, is verdwenen, met in de plaats een brede en dynamische lichtstrook over de hele neus van het model. Bovenaan de voorruit zien we een Lidar-sensor die hint naar een hoge mate van rijassistentie. Achteraan is er dan weer een fijne lichtstreep, met een verlichte merknaam aan de onderkant van de achterruit. Meer details kunnen we helaas nog niet geven, maar het is gelukkig niet lang meer wachten op meer nieuws: op 17 november krijgen we de Zeekr 007 in vol ornaat te zien op de Guangzhou Auto Show. Of het model ook naar Europa komt, is dan weer minder zeker, gezien de geringe populariteit van sedans op onze markt.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische auto? Kies uit meer dan 45.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische autozoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Möller  Yeelen
Over de auteur: Möller Yeelen Yeelen is al autogek van toen de rode auto’s nog altijd wonnen in de Formule 1, sinds 2018 heeft hij er ook zijn werk van gemaakt. Moest hij kunnen, zou hij een loods vullen met een eclectische collectie van schattige stadswagens tot iconische supercars, maar voorlopig kan hij die droom enkel waarmaken in Gran Turismo...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km