5 koopjes van het moment: welke gezins-SUV moet je kiezen?

Op zoek naar een praktische en stijlvolle SUV voor het gezin, die liefst ook enigszins geëlektrificeerd is... en dat voor een scherpe prijs? We gaan op jacht naar de beste koopjes van het moment in dit segment!

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 13 december 2023
  • Aankoop

1. Ford Kuga, vanaf 36.330 euro

Met de Kuga heeft Ford niet enkel een gezinsvriendelijke (verschuifbare achterbank, grote koffer, uitklapbare deurrandbeschermers, enz.) en dynamische SUV in handen (plezierig rijgedrag en indien gewenst ook de sportief ogende ST-Line of Graphite Tech Edition), maar het model beschikt ook nog over efficiënte hybride motorisaties. Je vertrekt al achter het stuur van een Kuga Titanium met turbobenzinemotor vanaf 36.330 of 38.830 euro (1.5 EcoBoost van respectievelijk 120 of 150 pk), maar je zou ook kunnen kiezen voor de hybride Kuga FHEV. Die is beschikbaar als Titanium vanaf 42.480 euro. Het is een aandrijflijn die zowel efficiënt voor de dag komt (in de praktijk is het goed mogelijk om in de buurt te komen van zijn WLTP-normverbruik van 5,4 l/100 km), maar ook vlotte prestaties kan voorleggen dankzij zijn vermogen van 190 pk.



Ongeacht de gekozen motorisatie is de standaarduitrusting van Ford genereus vanaf de instapversie Titanium, met onder meer automatische airco met twee zones, keyless entry en go, een Sync 3-infotainmentsysteem met Apple CarPlay/Android Auto, ingebouwde navigatie, een achteruitrijcamera, enzovoort.

Als alternatief op de klassieke aankoopformule heeft Ford ook enkele andere oplossingen in de aanbieding om met een nieuwe Kuga te kunnen rijden voor een beperkt maandelijks bedrag. Voor particulieren is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een private leaseformule te kiezen, die de Kuga 1.5 EcoBoost 150 pk Titanium bereikbaar maakt vanaf slechts 399 euro per maand, of de Kuga FHEV 190 pk vanaf 485 euro per maand.

2. Renault Austral E-Tech Full Hybrid, vanaf 36.800 euro

Ook Renault heeft een hybride SUV met interessante prestaties in het gamma zitten in de vorm van de Austral E-Tech Full Hybrid. Toegegeven, zijn hybride aandrijflijn mist soms wat soepelheid. Maar hij ziet er knap uit, zowel aan de buitenkant als vanbinnen, en zijn infotainmentsysteem met Android Automotive is gemakkelijk in gebruik. Qua prijzen biedt Renault zijn hybride SUV momenteel aan voor een interessante actieprijs van 36.800 euro.

Voor klanten die op zoek zijn naar een maandelijks tarief, biedt Renault ook een originele financieringsoplossing, het zogenaamde ‘3-ways’ ballonkrediet. Daarmee krijgen klanten veel vrijheid aan het einde van het contract: ofwel vernieuwen (waarbij je de Austral inlevert voor een andere nieuwe Renault naar keuze), behouden (de laatste aflossing betalen en de Austral houden) of terugbrengen (de Austral inleveren bij de dealer voor het oorspronkelijk overeengekomen bedrag). Kies je voor deze oplossing, dan kan je al in een Austral E-Tech Full Hybrid rijden vanaf 299 euro/maand, met een laatste verhoogde aflossing van 18.331 euro.

3. Skoda Kodiaq, vanaf 38.990 euro

De grote Kodiaq SUV van Skoda nadert stilletjes aan het einde van zijn carrière. De nieuwe generatie werd begin oktober onthuld en komt dan ook binnenkort op de markt. Een goed moment om koopjes te vinden, want de oude generatie biedt nog steeds een zeer ruim interieur en een grote koffer. Skoda biedt momenteel enkele aanbiedingen aan die ook toegepast kunnen worden op de eindereeks Kodiaq. Zo kan je achter het stuur van een Skoda Kodiaq kruipen vanaf 41.990 euro (of 38.990 euro met de overnamepremie van je oude auto) in plaats van een oorspronkelijke catalogusprijs van 49.490 euro. Een interessant aanbod, dus. Maar in dit geval is er geen hybride of plug-inhybride motor te krijgen in de Kodiaq. De huidige generatie wordt enkel nog aangeboden met de 1.5 TSI-benzinemotor van 150 pk en de DSG-automaat met dubbele koppeling en 7 versnellingen.

4. Tesla Model Y, vanaf 47.970 euro

Zoals we al weten, is Tesla een prijzenoorlog begonnen om de concurrentie binnen de EV-sector onder druk te zetten. Het resultaat is dat de middelgrote SUV Model Y momenteel de populairse auto op de markt is in Europa, en dat over alle motorisaties heen. In de laatste telling van Febiac was het ook het meest ingeschreven model in België in 2023... Maar dan nog liggen de prijzen een stuk hoger dan bij de drie SUV’s hierboven. Voor 47.970 euro kan je echter al in een Tesla Model Y RWD rijden met 455 km autonomie. Relatief gezien is dat een koopje, vooral binnen het segment van de elektrische SUV’s. Al zijn er enkele kapers op de kust die Tesla van de troon willen stoten, zoals Fisker. Dat Amerikaanse merk brengt namelijk binnenkort zijn SUV Ocean uit vanaf 43.900 euro met 465 km rijbereik als instapversie Sport. Nog een koopje binnen het segment van de elektrische SUV’s om in de gaten te houden...

5. Dacia Duster, vanaf 17.990 euro

Tot slot ronden we ons klein overzicht van koopjes voor klanten die op zoek zijn naar een betaalbare SUV voor het hele gezin af met de Dacia Duster. Hoewel je je tevreden moet stellen met een meer eenvoudige afwerking en een minder uitgebreide uitrusting dan bij de modellen hierboven, blijft de Duster een vaste waarde als je het hebt over een goede deal. Dacia biedt zijn compacte SUV dan ook aan vanaf slechts 17.990 euro. Voor deze prijs moet je echter genoegen nemen met de vrij kale Essential-uitvoering. Maar Dacia biedt momenteel ook een speciale reeks Journey+ aan op de Duster, met een interessante prijs/uitrustingsverhouding. Deze “snel leverbare” versie dankzij Dacia’s Up&Go-aanbod is beschikbaar als 1.3 TCe 130-turbobenzine vanaf 22.590 euro, of, bij gebrek aan geëlektrificeerde motor in de Duster, met de originele 1.0 turbo bi-fuelmotor die op benzine en LPG rijdt. Deze Duster Journey+ ECO-G 100 is beschikbaar vanaf 21.090 euro.

Merk op dat Dacia ook het 3-ways ballonkrediet aanbiedt dat we hierboven al zagen bij Renault. Daarmee kan je ook elke 3 à 4 jaar van Dacia wisselen zonder je zorgen te moeten maken over de overname van je huidige auto.


Wil je steeds het laatste autoadvies ontvangen?

Vond je dit artikel interessant en wil je steeds het laatste autoadvies, autoweetjes en tips meteen in je mailbox? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen advies voor jou

Meer adviezen
Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

Zoveel kost de Audi Q6 e-tron

De Audi Q6 e-tron is nu te bestellen in verschillende uitvoeringen met een vanafprijs van 75.900 euro, maar hij zou binnenkort goedkoper moeten worden...

Welke Renault Austral moet je kiezen? (2024)

Welke Renault Austral moet je kiezen? (2024)

Welke uitvoering, motorisatie en opties moet je kiezen op de Renault Austral in 2024? Het maakt uiteindelijk weinig uit, we leggen uit waarom.

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

Is deze Model Y de meest interessante Tesla van allemaal?

De nieuwe Model Y Long Range RWD biedt tot 600 km actieradius voor een vanafprijs van 49.970 euro, waarmee het qua prijs/autonomie de meest interessante Tesla van allemaal is!

Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla Model 3: €4.000 goedkoper

Tesla heeft de prijs van beide varianten van de Model 3 Highland met 4.000 euro verlaagd, en de Long Range krijgt een nieuwe naam.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km