Jean-Francois Christiaens

12 APR 2022

Jeep Wrangler Magneto 2.0 Concept: stroomstoot

Vonden de Yankees de 285 pk en 370 Nm van de eerste elektrische Wrangler concept wat zwakjes? Jeep deed zijn werk in elk geval over met dit keer extra spieren onder de motorkap!

Herinner je je nog de Magneto concept die Jeep vorig jaar onthulde in het kader van zijn traditionele Easter Safari? Voor de editie 2022 van de grote bijeenkomst in de Moab woestijn heeft het merk de concept car die de toekomstige elektrische Wrangler aankondigt, herbekeken. Naast een stortvloed aan nieuwe concept cars, zoals we ondertussen gewend zijn van de Easter Safari, stelde het merk immers de 2.0-versie van zijn Wrangler Magneto voor.


Identieke batterij, maar

Deze nieuwe uitvoering behoudt zijn look en krijgt ook hetzelfde 800 volt batterijpakket met een capaciteit van 70 kWh, onderverdeeld in vier stukken voor een betere gewichtsverdeling. Ook de eerder originele handgeschakelde zesversnellingsbak (zeldzaam op een elektrische auto) van de vorige versie maakt opnieuw zijn opwachting . 

drie keer zoveel koppel!

Jeep herwerkte daarentegen wel de elektrische aandrijving van zijn Magneto concept. Terwijl de eerste versie genoegen nam met 285 pk en 370 Nm koppel, ziet de Magneto 2.0 zijn vermogen meer dan verdubbelen tot 625 pk. Maar het koppel verdrievoudigt! Het stijgt daarbij tot 1.152 Nm...

Ferrari” Wrangler!

Daarmee krijgt de concept die de toekomstige versie van de mythische allroader voorafgaat prestaties die een supercar waardig zijn! De traditionele sprint van 0 naar 60 mph (97 km/u) wordt door de mastodont op 40 duim grote offroad-banden afgewerkt in amper 2 seconden...


Advertentie
Advertentie
Advertentie