Na 3 jaar op de markt te zijn, krijgt de derde generatie Nissan Qashqai een facelift voor 2024. Een ingrijpende opfriskuur, vooral aan de voorkant, waar de pionier van de compacte SUV's een volledig nieuwe grille krijgt, waarvan het motief geïnspireerd is op de oude Japanse samoerai-harnassen. Die nieuwe grille is een pak groter geworden en wordt geflankeerd door nieuwe, fijnere koplampen.

Nieuwe look en N-Design-afwerking voor de Nissan Qashqai

Achteraan en aan boord zijn de wijzigingen minder ingrijpend. De Qashqai krijgt een iets anders uitziende achterbumper en lichtblokken met een nieuwe lichtsignatuur. In het interieur zijn er nieuwe materialen en sierelementen te zien, en voor het eerst ook sfeerverlichting. De laatste nieuwigheid op designvlak is de komst van een N-Design-uitvoering met een dynamische look naar het gamma van de SUV.

Google ingebouwd

Naast zijn design heeft Nissan ook de technologie aan boord van de Qashqai vernieuwd, waarbij het infotainment voortaan geniet van alle knowhow van Google. De navigatie komt nu van Google Maps, en ook de stemassistent is afkomstig van het Californische techbedrijf. Het is nu dus mogelijk om de airco, de zetels of het navigatiesysteem in te stellen door simpelweg de vraag te stellen via 'OK Google'. Handig.

Naast de standaard meegeleverde Google-applicaties, kan je met de nieuwe Qashqai ook tal van extra apps installeren via de Google Play Store, net als bij een Android-smartphone. Je kan dus naar je favoriete muziek en podcasts luisteren via Spotify, of naar audioboeken via Audible, en dat allemaal zonder je telefoon te moeten koppelen aan het centrale display. Het enige wat we nog niet weten, is wat de verschillende versies en motorisaties zullen kosten, en wanneer de Qashqai facelift geleverd wordt.