Jean-Francois Christiaens

15 MRT 2018

Subaru Forester: toe aan zijn 5e generatie

Met deze foto kondigt Subaru officieel de komst van zijn nieuwe Forester aan. De vijfde generatie wordt eind deze maand onthuld op het salon van New York.

De Forester is een SUV avant la lettre en is al op de markt sinds 1997. Op 28 maart wordt in New York de vijfde generatie van de crossover voorgesteld, die doorheen zijn carrière steeds meer SUV-stijlkenmerken overnam.

Hybride?

Op dit moment zien we zowat alleen de lichtsignatuur van de achterlichten, in omgekeerde C-vorm. Voor het algemene ontwerp van deze nieuwe grote SUV moeten we dus nog wat geduld oefenen. Wel weten we al dat deze vijfde generatie het nieuwe modulaire New Global Platform krijgt. Dat is natuurlijk ontworpen voor vierwielaandrijving en boxermotoren, waar de Japanners in gespecialiseerd zijn. Tegelijk is het compatibel met hybride en 100% elektrische aandrijflijnen.

Eerst in de VS

Deze lente zal deze vijfde Forester op de Amerikaanse markt gecommercialiseerd worden, die voor Subaru belangrijker is dan de Europese markt. Voor ons is het minstens nog wachten tot 2019.

Advertentie
Advertentie
Advertentie