Elektrische Hyundai- en Kia-modellen krijgen 50% meer rijbereik

Hyundai Motor Group werkt daarvoor aan een nieuw EV-platform met meer focus op software.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 13 oktober 2022
  • Toekomst
  • 10.323 weergaven

De eigenaar van de merken Hyundai, Kia en het bij ons niet ingevoerde Genesis, de Hyundai Motor Group, werkt aan ‘Software Defined Vehicles’. Daarbij moet software zorgen voor meer gebruiksgemak en inspelen op veranderende mobiliteitsnoden van klanten, en ook een systeem van alternatieve mobiliteitsoplossingen te bieden die dan weer geld opbrengen voor de groep. En daar heeft het bedrijf veel geld voor over…

Efficiënter bouwen

Tussen nu en 2030 investeert Hyundai Motor Group daarin € 13 miljard. Een stevig bedrag, maar dat moet er op termijn natuurlijk voor zorgen dat de nieuwe modellen meer geld opbrengen en dat ze ook efficiënter geproduceerd kunnen worden. Om daarvoor te zorgen, ontwikkelt Hyundai Motor op dit moment een nieuw 100% elektrisch platform dat in de toekomst voor alle EV’s van de groep gebruikt zal worden. Het zogenaamde eM-platform kan je vergelijken met het huidige e-GMP platform van de groep, waarop onder andere de Hyundai Ioniq 5 en 6 en ook de Kia EV6 gebouwd worden, maar dan met van bij de ontwikkeling meer focus op software-integratie.

Voor de autobouwer zelf moet dat zorgen voor schaalvoordelen en een betere gegevensuitwisseling. Voor klanten zou het volgens de groep meer comfort betekenen, onder andere door data- en softwarplatform dat zorgt voor een constante verbetering met ‘over the air’ updates en autonoom rijden. Maar het nieuwe platform zou ook 50% meer rijbereik bieden dan de modellen op het huidige platform. Niet slecht als je weet dat de Ioniq 6 vandaag een WLTP-rijbereik belooft van meer dan 600 km. Welke modellen het nieuwe eM-platofrm als eerste zullen gebruiken, is nog niet bevestigd. De Ioniq 7 en de Kia EV9 zullen in elk geval nog op het E-GMP platform staan.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Kia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

BMW X5 en X6, verlichte neus en meer rijbereik

De elektrificatie wordt naar een hoger niveau getild, met plug-in hybrides die een elektrisch rijbereik bieden van meer dan 100 km.

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

Geflopt model: de Reliant Scimitar SS1, een vergeten zonderling

In de moderne autogeschiedenis bekleedt Reliant een heel bijzonder plaatsje. Nadat het merk naam had gemaakt met auto's op drie wielen, en later met mooie shooting brakes in kunststof, beslist het om te investeren in roadsters. We schrijven begin jaren '80 en – op papier althans – lijkt dat een geweldig idee!

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Top 10 van de populairste elektrische auto’s in Europa

Twee modellen van hetzelfde Amerikaanse merk domineren afgetekend het klassement van de verkoop van elektrische auto’s op het Oude Continent.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Manueel

€ 6.999
2014
214.750 km

Benzine, Manueel

€ 28.990
2021
32.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km