Scoop: revolutie op komst voor de Citroën C3 Aircross

Volgend jaar komt er een nieuwe generatie van de populaire compacte SUV van Citroën. Die zal niet alleen groeien, maar ook meer de kaart trekken van het avontuur en beschikbaar zijn in een 100% elektrische uitvoering.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 15 februari 2023
  • Toekomst

Onze spionnen hebben zopas de toekomstige generatie van de Citroën C3 Aircross weten te betrappen. De huidige generatie werd in 2017 gelanceerd als vervanger van de compacte monovolume C3 Picasso en kreeg in 2021 een opfrisbeurt. In 2024 is het tijd voor een tweede generatie.

Het nog zwaar gecamoufleerde ontwikkelingsmodel toont wel al zijn koplampen ‘in twee niveaus’. Deze toekomstige generatie zal dus niet geheel onverwacht de nieuwe look van de andere nieuwkomers bij het Franse merk krijgen, zoals de onlangs gelanceerde C4, C4 X en C5 X.

+ 15 cm?

Volgens de eerste informatie die de ronde doet over deze tweede generatie van de C3 Aircross zou het model gevoelig groter worden. En dat lijken deze foto’s in zij-aanzicht ook te bevestigen. Er is sprake van een groeischeut in de lengte van 4,15 naar 4,30 meter. Daarmee houdt hij nog wat afstand van zijn grote broer, de C5 Aircross (4,50 meter), maar zou hij er qua interieurruimte toch op vooruit moeten gaan. Maar misschien maakt hij op die manier ook ruimte voor een nieuwe compacte crossover in de Citroën-catalogus? De Oli Concept is bijvoorbeeld 4,20 meter lang...

Meer geblokt

Wat de looks betreft, zou de C3 Aircross zijn avontuurlijke inborst nog wat meer uitspelen, met een ruime bodemvrijheid en een ‘massievere’ en meer geblokte vorm.


Ë-C3 Aircross?

Voor deze nieuwe generatie gebruikt Citroën normaal gezien de nieuwste evolutie van het e-CMP platform van de Stellantis-groep, waarop ook de Jeep Avenger gebouwd is, die onlangs verkozen werd tot ‘Auto van het Jaar’ in Europa.

Dat betekent dat deze nieuwe generatie ook de nieuwe 1.2 liter turbo benzine hybride aandrijflijn van de Stellantis-groep krijgt, die Peugeot binnenkort voor het eerst aanbiedt in zijn 3008, en dat  in een 136 pk sterke uitvoering. Maar de C3 Aircross krijgt waarschijnlijk ook een versie met een meer bescheiden vermogen. Het ‘multi-energieplatform’ zorgt er ook voor dat Citroën een 100 % elektrische versie van zijn toekomstige C3 Aircross kan aanbieden, net als zijn neefjes, de Jeep Avenger, Peugeot e-2008, Opel Mokka Electric of nog de DS 3 E-Tense.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Zeg niet langer Jaguar Land Rover, maar wel JLR

Zeg niet langer Jaguar Land Rover, maar wel JLR

En er is ook een nieuwe visuele identiteit.

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road sensatie!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road sensatie!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

De ID. Buzz wordt niet enkel langer

De ID. Buzz wordt niet enkel langer

Het ID. Buzz-gamma wordt uitgebreid met een lange versie die tot 7 inzittenden kan vervoeren, maar ook met een niet eerder verkrijgbare batterij en motor, naast een aantal andere nieuwigheden!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km
€ 56.181
2021
1.500 km