Onze 3 favoriete compacte SUV's

Dit is ongetwijfeld een van de segmenten die de laatste jaren het meest geboomd is. Het is dus niet eenvoudig om een keuze te maken voor een compacte SUV. Om je te helpen, zijn hier onze 3 favorieten binnen het genre.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 13 juni 2023
  • Divers

1. Ford Puma

De Ford Puma heeft tal van kwaliteiten om elk gezinslid voor zich te winnen. De bestuurder kan zich amuseren met een dynamisch weggedrag van hoge kwaliteit en met motoren die een interessante verhouding tussen prestaties en verbruik kunnen voorleggen dankzij de milde hybridisatie op 48 volt. Bovendien kan je jezelf (nog meer!) plezier doen door de sportieve ST-variant te bestellen, die voortaan zowel met een manuele versnellingsbak als met een automaat verkrijgbaar is.



Maar over het algemeen biedt de Puma ook een praktisch totaalpakket, met veel binnenruimte voor zijn compacte formaat van 4,19 m, terwijl ook de koffer bijzonder slim in elkaar zit. Hij biedt niet enkel een genereus volumevan 456 liter, maar hij heeft ook een unieke opbergruimte met de naam 'MegaBox'. Deze grote holte van 80 liter onder de laadvloer maakt het niet enkel mogelijk om voorwerpen tot 115 cm hoog te vervoeren, maar ook om vuile spullen netjes op te bergen. Dankzij de plastic bedekking kan je hem met water uitwassen, water dat je vervolgens simpelweg kan laten wegstromen dankzij de dop in de bodem!

2. Skoda Kamiq

De Skoda Kamiq zit tussen de Fabia en de Scala in, en wordt in de markt gezet als het instapmodel in de SUV-familie van het Tsjechische merk. Naast een geruststellend weggedrag en zuinige motoren, onderscheidt deze SUV van 4,24 m lang zich binnen zijn segment met een grote binnenruimte en een praktische koffer: 400 liter, of 1.395 liter met de achterbank platgelegd. Hierbij heb je ook nog de mogelijkheid om lange objecten tot 2,45 m te vervoeren dankzij de optioneel ook neerklapbare passagierszetel vooraan.



Maar het zijn vooral zijn talloze kleine handigheden die het leven gemakkelijk maken met de Kamiq, zaken die aantrekkelijk kunnen zijn voor gezinnen. De fameuze 'Simply Clever'-functies van Skoda, met onder meer plastic deurbeschermers die automatisch uitklappen bij het openen van de deuren, een uitneembare LED-zaklamp in de koffer, een paraplu die in de voordeur zit geïntegreerd, een trechter in de ruitensproeierdop en een ijskrabber in de tankklep.

3. Toyota Yaris Cross

Door de populaire Yaris uit te voeren als hogere Cross, geeft Toyota klanten die op zoek zijn naar een zuinige hybride aandrijflijn en een avontuurlijke look waar voor hun geld. Deze verhoogde Yaris Cross heeft onder meer het voordeel dat hij verkrijgbaar is met vierwielaandrijving terwijl hij toch een lage CO2-uitstoot behoudt (en een laag verbruik in de praktijk), dankzij de toevoeging van een kleine extra elektromotor die de achterwielen kan aandrijven indien nodig.

Hoewel de Yaris Cross niet dezelfde binnenruimte biedt als sommige grotere concurrenten, kan hij daarentegen wel rekenen op een compact formaat van 4,17 m, wat praktisch is in de stad. Naast natuurlijk zijn efficiënte hybride aandrijflijn, die ook voor rust zorgt wanneer hij in elektrische modus overschakelt bij lage snelheden.

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een SUV? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste SUV-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Onze 5 favoriete details van de Hyundai Ioniq 5 N

Het mag duidelijk zijn dat de Hyundai Ioniq 5 N een (zeer) sterke indruk op ons heeft gemaakt tijdens onze eerste kennismaking, en dat dankzij deze 5 geweldige details!

Ferrari 12Cilindri: 830 pk en een gepaste naam!

Ferrari 12Cilindri: 830 pk en een gepaste naam!

De opvolger van de 812 eert de Ferrari GT's uit de jaren '50 en '60 en behoudt zijn atmosferische V12 met 830 pk en zonder enige elektrische assistentie!

Renault Symbioz: Captur XXL

Renault Symbioz: Captur XXL

De nieuwe Symbioz SUV van Renault belooft een recordruimte voor het formaat! Hij komt tussen de Captur en de Austral te staan en is er enkel als E-Tech Hybrid.

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

Aston Martin Vanquish komt terug met een V12!

De nieuwe Aston Martin Vanquish wordt nog in 2024 officieel onthuld en krijgt een biturbo-V12 met 835 pk en 1.000 Nm!

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km