Top 5: onze favoriete gezinswagens van het moment

Op zoek naar een auto waar het hele gezin in past? Er zijn talloze opties, in alle soorten en maten. Laten we de knoop doorhakken en onze favorieten per categorie overlopen.

  • VROOM  Team VROOM Team
  • 28 september 2023
  • Divers

1. SUV: Ford Kuga

In de populaire SUV-categorie gaat onze voorkeur naar de Ford Kuga. Hij heeft dan ook tal van kwaliteiten, te beginnen met een uitstekende binnenruimte dankzij zijn verschuifbare achterbank. Het model geniet ook van een breed motorenaanbod met ook nog een diesel, ideaal voor kilometervreters. Maar de Amerikaanse SUV kan ook worden uitgerust met een benzinemotor, een hybride en zelfs een plug-inhybride aandrijflijn waarmee je tot 64 km elektrisch kan rijden. Een versie die trouwens 'maar' 64 liter aan kofferruimte verliest ten opzichte van de andere motorisaties, die een laadruimte van 645 liter hebben. Als kers op de taart is de Kuga ook nog eens comfortabel én dynamisch. Kortom, het is een aanlokkelijke optie voor zowel passagiers als bestuurder. Bovendien doet hij dat allemaal voor een redelijke prijs, die start bij 36.330 euro in België.

2. Break: Toyota Corolla Touring Sport

In afwachting van de volgende generatie Skoda Superb, komt onze favoriete break van het moment van bij Toyota. Dan hebben we het over de Corolla Touring Sports en zijn hybride motorisaties die zelfs de zuinigste dieselmotoren voor schut zetten. Toegegeven, zijn binnenruimte achterin is niet enorm, maar ze volstaat wel, ook voor volwassenen. Zijn koffer is dan weer 581 tot 1.860 liter groot, wat meer dan voldoende is om mee op vakantie te gaan. Maar deze kwaliteiten zijn zelfs niet eens de grootste sterktes van deze Japanner. Hij schittert vooral met zijn dynamische look en zijn garantie van maximaal 10 jaar! Niet slecht voor een auto die vanaf 36.330 euro te krijgen is in België.




3. Monovolume: Volkswagen ID. Buzz en Multivan 

Genoeg ratio, deze keer laten we ons hart spreken met de Volkswagen ID. Buzz. Wat een leuk design! Zoals het een monovolume betaamt, heeft hij een simpelweg enorm interieur met plek voor 5 volwassenen en 1.121 liter bagage. Een volume dat zelfs uitbreidbaar is tot 2.205 liter als je de achterbank neerklapt. Heb je nog meer zitplaatsen en kofferruimte nodig? Dan heeft Volkswagen ook aan jou gedacht bij het verlengen van zijn elektrische busje, tot net geen 5 meter lang. En ben je nog niet klaar om over te schakelen naar elektrisch rijden, dan kijk je misschien beter naar de Multivan, die ook nog steeds in het VW-gamma zit. De Multivan is nog wat meer moduleerbaar dan de ID. Buzz, maar ook iets minder charmant.

4. 7-zits SUV: Land Rover Discovery, Hyundai Santa Fe en Kia EV9

Net als bij de breaks wachten we vol ongeduld op de komst van de nieuwe Kodiaq, die volgens Skoda praktischer wordt dan ooit. Maar voorlopig gaat onze voorkeur in de categorie van 7-zits SUV's naar de Land Rover Discovery, die groot genoeg is om 7 volwassenen te vervoeren en dan nog een beetje kofferruimte over te houden. En de Disco vervoert zijn passagiers niet enkel in alle comfort, hij brengt ze ook nog eens naar zowat elke plek ter wereld! Helaas is deze Britse SUV bijlange niet goedkoop... Hou je dus wel van dit soort stijl, maar heb je die offroadcapaciteiten niet per se nodig? Dan is de nieuwe Hyundai Santa Fe misschien wel een goede keuze. En wil je verbonden zijn met je tijd door voor een elektrische wagen te kiezen, dan gaat onze voorkeur naar de aanstaande Kia EV9, die net zo imposant, blokvormig en begeerlijk is als de twee andere SUV's hierboven.

5. Plezier: BMW M3 en M5 Touring

Geen paniek, we hebben ook gedacht aan de mama's en papa's met haast die zich ook af en toe willen amuseren achter het stuur. De Audi RS4 en RS6 Avant stonden gedurende een lange tijd aan de top van de sportieve breakdynastie. Helaas voor die twee Duitsers zijn ze niet meer van de jongste, terwijl BMW voor de eerste keer heeft beslist om tegelijkertijd op de tenen van beide modellen te trappen met de M3 Touring en de toekomstige M5 Touring! Net als de Audi's genieten beide Beiers van vierwielaandrijving. Maar in tegenstelling tot de RS4 en RS6, kunnen ze ook al hun paardenkrachten naar de achteras sturen. En dat levert veel fun op, geloof ons. Zijn de BMW's iets te opzichtig naar jouw smaak, vergeet dan niet dat Alpina ook breaks in zijn gamma heeft zitten. Ondanks hun meer subtiele look zijn ze bijna net zo krachtig, met 495 pk en 730 Nm in het geval van de B3 Touring en zelfs 634 pk en 850 Nm voor de laatste B5 GT.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

VROOM  Team
Over de auteur: VROOM Team

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Cupra Formentor en Leon nu nog pittiger!

Naast een nog agressievere look, krijgen de Cupra Formentor en Leon nieuwe motorisaties die krachtiger zijn en meer rijbereik halen.

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 21.500

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km