Bert Troubleyn

20 MEI 2021

Joe Biden mag als eerste met de Ford F‑150 Lightning rijden

En hij lijkt enthousiast…

Tijdens een persconferentie rond de nieuwe F-150 Lightning – de elektrische versie van de grote pick-up – liet Ford niemand minder dan Amerikaans president Biden testrijden met een gecamoufleerd prototype van zijn elektrische werkpaard. In een filmpje op de Twitterpagina van radio- en tv-netwerk C-Span zien we de leider van de VS met een kamerbrede glimlach aan de verzamelde pers vertellen: “Deze kerel is verdorie snel!”. Hij onthult meteen dat de Lightning van 0 naar 60 mijl per uur (96 km/u) optrekt in “4,3 of 4,4 seconden”, waarna een nerveuze persmedewerker van Ford zegt dat die gegevens nog niet mogen worden onthuld. Zijn reactie: “Ok, dan trek ik gewoon even op naar 80 mijl per uur [nvdr: 128 km/u] en dan zie je zelf wel hoe snel hij gaat”, waarop hij plankgas wegsprint.


De president aan het stuur van een pick-up die een dragrace uitvoert voor de ogen van een leger camera’s: veel Amerikaanser wordt een tafereel niet !

?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie