Hyundai verkoopt enkel nog elektrische auto’s in Noorwegen!

En dat vanaf 1 januari. Sinds 2020 bestond het Noorse gamma van de Koreaanse autobouwer al uit enkel auto’s met een stekker, maar nu verdwijnen dus ook de plug-in hybrides uit de catalogus.

  • Henckaerts  Arnaud Henckaerts Arnaud
  • 30 december 2022
  • Sector

Een nieuw jaar betekent nieuwe regels en voor veel mensen ook het moment om beslissingen te nemen met een grote impact op hun leven. Dat laatste moet ook Hyundai Noorwegen gedacht hebben toen het besliste om vanaf 1 januari te stoppen met de verkoop van niet-elektrische auto’s in het land!

Nu al 92% elektrisch

Dat Noorwegen een voorbeeld is voor de overschakeling naar elektrisch rijden, dat wisten we al. Twintig procent van het totale bestaande wagenpark is ondertussen elektrisch en tegen 2025 wil het land enkel nog maar elektrische nieuwe auto’s verkopen, al lijkt het erop dat dat al vroeger het geval zal zijn. Dat zag ook Hyundai aan de verkoop van zijn modellen in het land. Sinds 2020 was het er al gestopt met niet-geëlektrificeerde modellen en ‘gewone’ hybrides, en bood het enkel nog plug-in hybrides en puur elektrische modellen aan.

Het is nu marktleider op het vlak van elektrische auto’s in het land en van de 25.000 auto’s die het er sinds 2020 verkocht, was 92% al volledig elektrisch. Daarom trekt de Hyundai-invoerder vanaf 1 januari ook de stekker uit de verkoop van plug-in hybrides en concentreert het zich op 100% elektrische auto’s. De Ioniq 5 dus, maar binnenkort ook de Ioniq 6 en de nieuwe Kona Electric. In België zien we Hyundai nog niet meteen dezelfde beslissing nemen...


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische Hyundai? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste elektrische Hyundai-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Henckaerts  Arnaud
Over de auteur: Henckaerts Arnaud Of het nu een stadsautootje is, een sportwagen of een oldtimer... Arnaud heeft een zwak voor auto's met karakter. En dat mag gerust een Fiat Panda zijn van een jaar of 40 oud! Limburger in hart en nieren, dus de weg naar huis is zelden de snelste, wel de leukste.
Foto's ©: Hyundai Norge.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km