Volkswagen ID.X Performance Concept: VW laat zich gaan

Deze opgefokte ID.7 krijgt een extra motor op de vooras voor een totaal van 411 kW (558 pk) en een (veel) agressievere look!

  • Vanhouche  Sébastien Vanhouche Sébastien
  • 11 september 2023

Op het ID. Treffen in Locarno, Zwitserland, heeft Volkswagen een opgefokte versie van de ID.7 voorgesteld; de ID.X Performance. Na de ID. GTI zet de Duitse constructeur zijn elan voort met een tweede elektrische sportconcept. En het is duidelijk dat het merk geen half werk heeft geleverd, want naast de aandrijflijn zijn ook de carrosserie en het interieur naar een nieuw niveau getild!



Veel stoutere ID.7

Om deze ID.X Performance te bouwen, heeft Volkswagen het koetswerk van de ID.7 voorzien van grote stukken koolstofvezel. Dit omvat onder meer een specifieke voorbumper en een indrukwekkende achtervleugel en diffusor van dit ultralichte materiaal. Alvorens de semislicks van 265 mm breed te monteren, heeft VW de ID.7 ook verbreed en verlaagd met 60 mm!

Rood en carbon voor meer sportiviteit

Ook aan boord vind je heel wat carbon terug ter hoogte van de nieuwe kuipzetels. En om zijn sportieve karakter te onderstrepen, heeft de Duitse berline heel wat rode details gekregen doorheen zijn interieur.

Tot 511 kW (558 pk)! De toekomstige GTX?

Deze ID.X Performance is echter niet alleen op visueel vlak agressiever geworden. In tegenstelling tot de ID.7, is de conceptcar voorzien van een tweemotorige aandrijflijn: eentje op de vooras en eentje achteraan. Samen ontwikkelen deze elektromotoren tot wel 411 kW (558 pk)! De ID.X Performance heeft ook een sperdifferentieel op de achteras en een boostfunctie. Het geheel wordt wel aangedreven door dezelfde batterij van 85 kWh met een snellaadvermogen tot 200 kW, net als in de ID.7 Pro S. Zou de toekomstige GTX-versie met twee motoren van de elektrische berline dezelfde technische specificaties kunnen krijgen? We hopen alvast van wel!



Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een elektrische Volkswagen? Kies uit meer dan 40.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste zoekertjes van elektrische VW's nu hier:

Meer lezen over:

Vanhouche  Sébastien
Over de auteur: Vanhouche Sébastien Sébastien is altijd al gebeten geweest door de autowereld in de breedste betekenis van het woord. Hij is echt in alles geïnteresseerd, van kleine oldtimers met verbrandingsmotor tot moderne elektrische mastodonten. Hij heeft echter wel een zwak voor snelle maar discrete auto’s. Er gaat niets boven een break die barst van het vermogen voor discreet rijplezier.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

Bugatti: eerste blik op nieuwe hypercar met V16!

De opvolger van de Chiron is voor het eerst te zien onder een bijzonder kleurrijke laag camouflage.

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Scoop: Audi A6 e-tron ook als S en RS?

Onze spionnen hebben prototypes van de Audi A6 e-tron gespot met brede wielkasten en grote remschijven en -klauwen, die doen vermoeden dat we ook elektrische S- en RS-versies krijgen.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Automaat

€ 27.547

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km