Jean-Francois Christiaens

5 MEI 2020

BYD Tang: Chinese elektrische SUV voor Europa

De Chinese constructeur BYD gaat zijn elektrische SUV Tang, met technische eigenschappen die sterk doen denken aan die van de Audi e-tron, in Europa op de markt brengen.

Via Noorwegen wil de Chinese autobouwer BYD zijn offensief van elektrische modellen op de Europese markt loslaten. “Noorwegen is de meest geavanceerde markt in Europa als het gaat om de grootschalige invoering en het gebruik van elektrische voertuigen,” zo verklaarde Isbrand Ho, algemeen directeur van BYD Europe. “We evalueren de prestaties van de markt van nabij, maar op langere termijn is onze doelstelling om onze personenwagens ook buiten Noorwegen te gaan verkopen”.

De SUV Tang, die naast de elektrische bedrijfsvoertuigen het speerpuntmodel van BYD wordt in Noorwegen, zou dus weldra ook bij ons kunnen opduiken. Met zijn lengte van 4,87 meter is hij ruwweg even groot als de Audi e-tron (4,90 meter). Op de Chinese markt heeft hij een batterij van 82,8 kWh, tegenover de 72 kWh in de Audi e-tron 50 quattro of 95 kWh voor de e-tron 55 quattro.
Advertentie
Advertentie
Advertentie